Docol-teräs autoteollisuuteen
Docol-teräs autoteollisuuteen

Kehittyneitä korkealujuusteräksiä autoteollisuuden tarpeisiin

SSAB innovoi kehittyneitä korkealujuusteräksiä autoteollisuuden tarpeisiin ja auttaa autonvalmistajia pääsemään paino- ja törmäysturvallisuustavoitteisiinsa kehittyneiden Docol®-korkealujuusterästensä ja asiantuntijoidensa avulla. SSAB valmistaa lukuisia erikoislujia Docol®-teräksiä autoteollisuuden tarpeisiin. Valikoimassa on kehittyneitä korkealujuusteräksiä (AHSS), ultralujia teräksiä (UHSS) ja yli 1000 MPa:n teräksiä, ja sadoista vaihtoehdoista löytyy ratkaisuja, jotka vastaavat VDA-, SAE-, EN-, JIS- ja OEM-standardien vaatimuksia.

Teräslaatumme Ota yhteyttä

Turvallinen ja kevyt

Paranna runkorakenteiden törmäysominaisuuksia käyttämällä lujia ja optimoituja AHSS-profiileja, jotka suojaavat törmäyksen vaikutuksilta ja vaimentavat energiaa.

Lujin teräs

Paranna auton rakenteellista kestävyyttä, sitkeyttä ja väsymiskestävyyttä käyttämällä erikoislujia teräksiä, joiden myötölujuus on jopa 2000 Mpa.

Muovattavat

Optimoi monimutkaisiakin osageometrioita sisältävät turvaosat luottaen siihen, että muovaussimulaatiomme auttavat sinua varmistamaan hyvän toistettavuuden tuotannossa.

Erinomainen hitsattavuus

Luo kestäviä AHSS-liitoksia perinteisillä hitsausmenetelmillä ja paranna vääntöjäykkyyttä ja väsymiskestävyyttä.

Taloudellinen ja ekologinen

Vaihda CO2-intensiiviset alumiini ja hiilikuitukomposiitit markkinoiden hiilidioksiditehokkaimpiin lukeutuviin AHSS-teräksiin, joiden on määrä olla fossiilivapaita jo vuonna 2026.

OEM-kohtaiset vaatimukset

Räätälöityjä kehittyneitä ja ultralujia teräksiä autoteollisuuden käyttökohteisiin.

Terästietoa ja -katsauksia autoteollisuudelle

Katso autoteollisuuswebinaareja

Autoteollisuuden AHSS-webinaarit

Lue ja keskustele esimerkiksi kehittyneiden korkealujuusterästen muovaussimulaatioista, ultralujien terästen käyttämisestä sähköautojen akkukoteloissa ja kolmannen sukupolven erikoislujasta teräksestä ratkaistaksesi käyttökohteeseen liittyvät haasteet.
Lue Katsaus autoteollisuuden maailmaan

Artikkelit: suunnittelu, muovaus ja paljon muuta

Aiheina ovat autoteollisuuden erikoislujan teräksen käyttökohteiden, 3D-muovauksen, prässäyksen ja hitsauksen parhaat käytännöt, sähköautojen runkorakennesuunnittelun haasteet, fossiilivapaa teräs sekä liikkumisen trendien vaikutukset autorakenteisiin.
Lataa teknisiä tietoja ja muita sisältöjä latauskeskuksesta

Muovaustiedot ja AHSS-näytteet

Ota tekniset asiantuntijamme mukaan jo suunnittelun alkuvaiheisiin, niin autamme sinua valitsemaan parhaat AHSS-autoteräkset muovaussimulointiin ja näytetestaukseen.

Autoteräslaadut

Hyväksi havaittu autoteollisuuden AHSS-ratkaisujen kehittämisprosessi

Parempaa törmäyssuojausta kehittyneiden korkealujuusterästen avulla

Kun tavoitteena on matkustamon törmäyssuojauksen ja sähköautojen akkukoteloiden törmäyssuojattujen rakenteiden kehittäminen, kannattaa tutustua Docol®-teräkseen. Olemme muun muassa kartoittaneet AHSS-palkkimallien avulla optimoituja profiileja, joiden törmäysturvallisuus (energian siirtyminen) on kaksi kertaa parempi kuin neliöputkilla.

 

Painon keventäminen Docol®-autoteräksillä

Kuinka paljon auton turvaosaa halutaan keventää? 10–20 prosenttia? Kehittyneiden korkealujuusterästen suosio on kasvanut autoteollisuudessa viime vuosina erityisesti siksi, että niiden avulla voidaan luoda entistä ohuempia ja kevyempiä komponentteja entistä lujemmasta materiaalista.

 

Tehokkuuteen ja toistettavuuteen tähtäävää AHSS-muovausta

Docol®-asiantuntijat auttavat sinua AHSS-komponenttien kehittämisessä aina konseptoinnista suunnitteluun, simulointiin ja tuotantotyökalujen validointiin. Autamme sinua määrittämään tehokkaimman muovauskokoonpanon – vastinmateriaalit, -rakenteet ja sekä pinnoitteet mukaan lukien – jotka takaavat tuotannon laadun ja osien toistettavuuden.

 

Kehittyneen Docol®-korkealujuusteräksen erinomainen hitsattavuus

Kestävät AHSS-hitsit parantavat vääntöjäykkyyttä ja väsymiskestävyyttä. Jopa lujimpia autoteräksiämme voidaan hitsata perinteisillä hitsausmenetelmillä, pistehitsaus, laserhitsaus ja kaarihitsaus mukaan lukien. Lisäksi voimme auttaa hitsaussimulaatioissa ja vahvistaa ehdotetut AHSS-liitosprosessit.

 

Taloudellisia ja ympäristöystävällisiä AHSS-ratkaisuja autoteollisuuteen

Vaihtoehtoja autoteollisuudessa käytettävälle kehittyneelle korkealujuusteräkselle (AHSS) ovat muun muassa alumiini ja kuituvahvistetut komposiittimateriaalit, mutta ensimmäiseen verrattuna ne ovat paitsi kalliimpia, myös CO2-intensiivisempiä. Lisäksi niiden muovaaminen edellyttää erityisosaamista ja -työkaluja. Ne ovat myös vaikeampia kierrättää kuin AHSS-teräkset.

Autoteollisuuden AHSS-teräksiä on käytetty jo pitkään massatuotettujen autojen ongelmanratkaisussa, missä ne ovat tehostaneet törmäyssuojausta, keventäneet painoa merkittävästi ja parantaneet ajoneuvon suorituskykyä.

5