SSAB Weathering -teräs siltoihin ja teräsrakenteisiin
SSAB Weathering -teräs siltoihin ja teräsrakenteisiin

SSAB Weathering -teräs kestäviin siltoihin ja teräsrakenteisiin

SSAB Weathering on korroosionkestävä teräs, joka säästää kustannuksia ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen. Tämä tekee siitä erinomaisen rakennusmateriaalin siltoihin ja muihin teräsrakenteisiin, joissa tarvitaan korroosionkestävyyttä.

Laske pienentyneet CO2-päästösi Ota yhteyttä

Kevyemmät ja lujemmat rakenteet

Siltarakenteiden rakennusmateriaalien on oltava erittäin lujia ja kestäviä, sillä ne altistuvat päivittäin sekä ilmastokorroosiolle että kovalle käytölle.

SSAB Weathering -teräksiä on saatavana myötölujuusluokissa 355–960 MPa. Tämä mahdollistaa kevyempien ja vahvempien rakenteiden hienostuneen suunnittelun ja helpomman pystyttämisen sekä vähäisemmän kuljetustarpeen.

Oli siltarakenne maalattu tai maalaamaton, SSAB Weathering -teräs tarvitsee joko vähemmän huoltomaalausta tai minimaalisen huoltotarpeen ylipäätään.

SSAB Weathering -teräs siltoihin ja teräsrakenteisiin

Patinan suojaama

Patinaksi muuttuva oksidikerros käyttäytyy suojaavan maalikerroksen tavoin. Se sulkee teräspinnan ilman vaikutukselta ja estää korroosiota. Tämä mahdollistaa maalaamattomat ratkaisut ja tuo huomattavat kustannussäästöt ylläpidossa. Patinoituminen tapahtuu normaaleissa ilmasto-olosuhteissa vesi- ja lumisateen sekä auringon vaikutuksesta. Minkäänlaista korroosionestokäsittelyä ei tarvita, mikä pienentää kustannuksia.

SSAB Weathering -teräs, ympäristöystävällinen

Ympäristöystävällinen teräs

SSAB Weathering -terästen ympäristöjalanjälki on huomattavasti pienempi kuin tavallisilla teräksillä. Maalauksen ja uudelleenmaalausta edeltävän maalinpoiston aiheuttamilta päästöiltä ja saasteilta voidaan välttyä kokonaan, jos rakenteet jätetään maalaamatta. SSAB Weathering -teräksestä valmistettu terässilta on 100-prosenttisesti kierrätettävä käyttöikänsä lopussa. Tämä on ratkaiseva tekijä monissa nykypäivän suurissa infrastruktuuriprojekteissa.

SSAB Weathering -teräs, maisemaan sulautuva

Maisemaan sulautuva materiaali

Kaikissa infrastruktuuriprojekteissa myös rakenteiden ulkoasulla on merkitystä, ja tämä koskee erityisesti siltojen ja tornien kaltaisia suuria rakennelmia. SSAB Weathering -terästen patina tunnetaan erityisesti siitä, miten saumattomasti se sulautuu ympäristöönsä – varsinkin maaseudulla. Esimerkiksi säänkestävän terässillan ulkoasua voidaan pehmentää käyttämällä SSAB Weathering -terästä yhdessä betonin tai muun rakennusmateriaalin kanssa, joka yksin erottuisi häiritsevästi ympäristöstään.

Käytä laskentaa oikean päätöksenteon tueksi

Kuinka paljon Weathering-teräs kestää korroosiota? Kaikki teräkset hapettuvat ajan mittaan, mutta jotkut enemmän kuin toiset. Teräksen paksuutta valittaessa on korroosio otettava huomioon.

Jos käytät säänkestävää Weathering-terästä ilman maalipinnoitetta, vähennät hiilidioksidipäästöjä. Jos päällystät sen maalipinnoitteella, hiilidioksidipäästöt ovat silti pienemmät, koska huoltomaalauksen tarve on vähäisempi kuin tavallisilla hiiliteräksillä.

Olisipa Gustave Eiffel voinut käyttää SSAB Weathering -terästä

Vuonna 1889 valmistui yksi maailman tunnetuimmista rakennelmista: Eiffel-torni. Tämä 324 metriä korkea ja 7 300 tonnia painava torni oli aikansa arkkitehtoninen ja tekninen mestariteos. Tornin rakentanut Gustave Eiffel valitsi materiaaliksi takoraudan. Mutta mitä olisi tapahtunutkaan, jos hän olisi takoraudan sijaan voinut valita säänkestävän SSAB Weathering -teräksen?

Jos tornia ei olisi maalattu, maalia olisi säästynyt 8,6 tonnia vuodessa, sekä tietysti kaikki maalaamiseen kuluvat henkilötyötunnit. Se tarkoittaa yhteensä huimat 1092 tonnia maalia, mikä on järkyttävää, kun ajattelee, että patina ajaisi saman asian ja näyttäisi samalta.

Eiffel-torni

Lataa suosituksemme siltarakenteille

Muu sisältö

5