Martin Pei

Tämä yhteistyö voi edistää kestävää kehitystä uusilla tavoilla, joita emme osaa vielä kuvitellakaan

Volvo Group ja SSAB luovat yhdessä maailman ensimmäiset ajoneuvot fossiilivapaasta teräksestä

Pian voivat tuulivoimalat olla fossiilivapaita

Ulkonäkö voi hämätä. Tuulivoimalat tuottavat fossiilivapaata sähköä, mutta ne on tehty teräksestä. Ja terästuotanto on yksi suurimmista päästöjen aiheuttajista. Tonni tuotettua terästä tarkoittaa lähes kahta tonnia hiilidioksidipäästöjä. Yhdellä tuulivoimalalla ei ehkä ole niin paljon väliä. Mutta ajattelepa maailman kaikkia tuulivoimaloita. Kaikkia autoja. Kaikkia junia. Nyt voimme tehdä muutoksen.

Tuoreimmat uutiset fossiilivapaasta teräksestä

loka 13 2021

Volvo Group esittelee SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistetun ajoneuvon

Volvo Group julkistaa ensimmäisenä maailmassa SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistetun ajoneuvon. Kaivos- ja louhosteollisuudessa käytettävä maansiirtokone esitellään tänään Göteborgissa järjestettävässä Volvon yhteistyötapahtumassa.

syys 7 2021

SSAB toimittaa fossiilivapaata terästä Cargotecille

SSAB toimittaa fossiilivapaata terästä Cargotecille, joka on johtava lastin- ja kuormankäsittelyratkaisuja tarjoava yritys. Cargotec aikoo käyttää fossiilivapaata terästä lastinkäsittelylaitteissaan.

syys 2 2021

SSAB ja Faurecia yhteistyöhön fossiilivapaan teräksen käyttämiseksi autojen istuinrakenteissa

SSAB on solminut yhteistyösopimuksen Faurecian kanssa tutkiakseen yhdessä kehittyneiden erikoislujien fossiilivapaiden terästen kehittämistä autojen istuinrakenteissa käytettäviksi.

SSAB aikoo tuoda markkinoille maailman ensimmäisen fossiilivapaan teräksen vuonna 2026

Teräksentuotannon hiilidioksidipäästöjä on pystyttävä vähentämään, jos teollisuus haluaa siirtyä merkittävästä hiilidioksidipäästöjen aiheuttajasta kestäväksi, fossiilivapaaksi toimijaksi maailmanlaajuisessa arvoketjussa. SSAB on jo nykyään yksi maailman hiilidioksiditehokkaimmista teräsyhtiöistä, ja nyt sen uraauurtava lähestymistapa teräksen tuotantoon osoittaa, miten laadukasta terästä voidaan valmistaa ilman hiilidioksidipäästöjä.

steel plates

5 syytä valita fossiilivapaa teräs

Miksi hankkisit yrityksellesi fossiilivapaata terästä, kun sen hinta on korkeampi kuin perinteisen teräksen ja tämä voi heikentää yrityksesi tulosta? Investoiminen hiilidioksidipäästöttömään teräkseen tuo liiketoiminnallesi taloudellista ja ympäristöön liittyvää lisäarvoa, mutta tämä on vain yksi tekijä. Yrityksesi tänään tekemä investointi tarkoittaa myös sitoutumista huomisen ympäristön parantamiseen – kaikkien kannalta.

Vaiheet

2016 - 2017

Toteutettavuutta koskeva ennakkotutkimus 


2016
  • Toteutettavuutta koskeva ennakkotutkimus Ruotsin energiaviraston tukemana
  • 4-vuotinen tutkimus - ja kehitysprojekti Ruotsin energiaviraston tukemana

2017
SSAB:n, LKAB:n, ja Vattenfallin yhteisyritys
2018 - 2024

Toteutettavuustutkimus pilottilaitoskokeilut


Helmikuu 2018
Päätös pilottivaiheesta

2019 - 2021
Fossiilivapaan pelletin kokeilut

2020-2024
Vetypohjaiset pelkistys - ja sulatuskokeilut

2021/22 - 2024
Vetyvarasto
2025 - 2045

Kaupallisen mittakaavan tuotantolaitoskokeet ja teknologiamuutokset


2025
  • Oxelösundin masuunin tilalle valokaariuuni
  • HYBRIT - demonstraatiolaitos

2026
SSAB:n fossiilivapaa teräs markkinoille

2030 - 2040
Raahen ja Luulajan masuunien tilalle valokaariuunit

2045
SSAB yrityksenä fossiilivapaa

Hyvä tietää SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä

Fossiilivapaa teräs on tulossa! SSAB pyrkii tuomaan markkinoille uraauurtavan fossiilivapaan premium-teräksensä vuoteen 2026 mennessä. Tämä teräs mullistaa toimialan, sillä sen myötä teräksenvalmistuksen hiilidioksidipäästöt voidaan eliminoida.

Employees looking at screens

Kysymys 1.
Mikä on SSAB:n päätavoite fossiilivapaan teräksen kehittämisessä?

Terästeollisuus on nykyään yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista, ja sen osuus kaikista hiilidioksidipäästöistä on 7 %. SSAB on jo nyt yksi maailman hiilidioksiditehokkaimmista teräksentuottajista, mutta tiedämme, että teollisuudella on vielä pitkä matka edessään. Tavoitteenamme on johdattaa terästeollisuus kohti hiilipäästötöntä tulevaisuutta.

woman with bike on a bridge

Kysymys 14.
Ovatko fossiilivapaan teräksen ominaisuudet paremmat kuin muiden terästen?

Fossiilivapaan teräksen laatu ja ominaisuudet ovat samat kuin SSAB:n nykyisen teräksen. SSAB:n teräksen ominaisuudet luodaan valmistus- ja lämpökäsittelyprosesseissa, jotka pysyvät ennallaan. Ensisijaisena erona on, että prosessissa käytetään energiana ainoastaan fossiilivapaata sähköä ja biopolttoaineita. Toiseksi raakaraudan valmistuksessa käytetään HYBRIT-tekniikkaa. Tämä on kuitenkin tuotantoprosessin ensimmäinen vaihe, jossa ei vielä luoda tiettyjä teräslaatuja tai -ominaisuuksia.

employees discussing

Kysymys 17.
Mikä on kaupallisten toimitusten aikataulu?

SSAB:n tavoitteena on toimittaa kaupallisia tuotteita vuonna 2026.

""

Fossiilivapaan teräksen avulla kohti kestävää tulevaisuutta

Ilmastonmuutoksen nykytahdin pysäyttäminen ja suunnan kääntäminen on maailmanlaajuinen haaste, johon on vastattava kiireesti. Terästeollisuudella on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen sekä tuotantovaiheessa että tukemalla nykyistä kierrätysastetta.

Valitse kiinnostuksen kohteesi

development icon

HYBRIT development

HYBRIT-hanke mahdollistaa osaltaan kansainvälisten ilmastotavoitteiden saavuttamisen Pariisin kansainvälisen sopimuksen mukaisesti samoin kuin Ruotsin ja Suomen kansallisten tavoitteiden osalta. Tavoitteemme on vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä 10 % ja Suomen 7 %. Uskomme, että edelläkävijänä voimme osoittaa, että fossiilivapaa terästeollisuus on mahdollista, jolloin myös muut seuraavat. Potentiaali on valtava.

partnership icons

Kumppanit

HYBRIT Development on SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin yhteisyritys, josta kaikki kolme yhtiötä omistavat yhden kolmanneksen. Yrityksen tavoitteena on kehittää teräksenvalmistusprosessi, jonka päästöinä muodostuu hiilidioksidin sijaan vettä.

video icon

Video

Julkaisemme kaikki videomme YouTubessa. Tarjolla on tiedotusvideoita yrityksestämme ja teräksestä sekä videoita niille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelystä SSAB:llä.

download icon

Ladattavat

Täältä löydät yritystietoja, taloustietoja, tuotetietoja ja teknisiä tietoja.

webinar icon

Webinaarit

Pysy ajan tasalla tuotteista, suunnittelusta ja valmistuksesta.

Social media icons

Seuraa meitä

Seuraa SSAB:n asiantuntijoita, brändejä ja asiakkaita suosikkikanavissasi.

5