Pian voivat tuulivoimalat olla fossiilivapaita

Ulkonäkö voi hämätä. Tuulivoimalat tuottavat fossiilivapaata sähköä, mutta ne on tehty teräksestä. Ja terästuotanto on yksi suurimmista päästöjen aiheuttajista. Tonni tuotettua terästä tarkoittaa lähes kahta tonnia* hiilidioksidipäästöjä. Yhdellä tuulivoimalalla ei ehkä ole niin paljon väliä. Mutta ajattelepa maailman kaikkia tuulivoimaloita. Kaikkia autoja. Kaikkia junia. Nyt voimme tehdä muutoksen.

Valitse fossiilivapaa Ota yhteyttä

Muutos on tulossa

SSAB on ottanut johtoaseman matkalla kohti hiiivapaata terästeollisuutta.Yhdessä kumppaniemme LKAB:n ja Vattenfallin kanssa olemme kehittäneet HYBRIT-teknologian, jonka avulla terästä voi tuottaa ilman hiilidioksidipäästöjä.

HYBRIT-teknologian avulla haluamme tuoda fossiilivapaan teräksen markkinoille maailman ensimmäisenä teräsyhtiönä jo vuonna 2026. Vuoteen 2045 mennessä koko yhtiömme toiminta on käytännössä fossiilivapaata. Päämäärämme on vähentää Ruotsin CO2-päästöjä 10 prosenttia ja Suomen 7 prosenttia*.

* Worldsteel 2020.

""

Fossiilivapaan teräksen avulla kohti kestävää tulevaisuutta

Ilmastonmuutoksen nykytahdin pysäyttäminen ja suunnan kääntäminen on maailmanlaajuinen haaste, johon on vastattava kiireesti. Terästeollisuudella on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen sekä tuotantovaiheessa että tukemalla nykyistä kierrätysastetta.

Miksi fossiilivapaa teräs?

Kasvava väestömäärä, nouseva elintaso ja lisääntyvä kaupungistuminen merkitsevät kasvun jatkumista, mikä lisää myös teräksen kysyntää globaalisti. Kierrätetty romuteräs ei vastaa uuden teräksen kasvavaa kysyntää. Terästeollisuuden hiilijalanjälki on siten haaste Euroopalle ja muulle maailmalle.

Olemme kaikki mukana matkalla

SSAB:n liiketoiminnan ydin on kehittää ja valmistaa terästä, joka on vahvempaa ja kestävämpää kuin tavalliset teräkset. Meidän teräksemme avulla yritykset ympäri maailmaa voivat jo nyt vähentää ympäristövaikutuksiaan valmistamalla ja käyttämällä kevyempiä terästuotteita. Kun fossiilivapaa teräs tulee markkinoille vuonna 2026, meidän asiakkaamme – ja heidän asiakkaansa – voivat olla osa fossiilivapaata arvoketjua ja edistää liiketoiminnallaan kestävämpää maailmaa.

Lue lisää matkasta kohti 100 %:n fossiilivapautta

5