SSAB Raahe

SSAB:n tehdas Raahessa valmistaa ns. standardi-, premium- ja erikoisteräksiä. Päätuotteita ovat kuumavalssatut levyt ja kelatuotteet. Tehtaalla on koksaamo, kaksi masuunia, terässulatto, voimalaitos sekä kuumavalssaamo.  Alueella on myös raaka-aineiden ja materiaalien käsittelytoiminnot sekä rahtisatama.
Tehtaan vahvuuksia ovat kustannustehokkuus, joustavuus ja toimitustäsmällisyys.

Teräksen tekijät:

  • Tehtaan tuotannossa työskentelee vakituisesti noin 2600 henkilöä
  • Keski-ikä on noin 45 vuotta
  • Miehiä henkilöstöstä 86 %, naisia 14 %

Tiesitkö tämän SSAB Raahen tehtaasta?

  • tehdas on aloittanut toimintansa 1964, sulatto ja valssaamo 1967
  • tehdasalueen koko on n. 500 ha
  • tehtaalla käy vuosittain n. 25 000 rekkaa ja n. 500 laivaa

Turvallisuus ja ympäristö

Tietoa urakoitsijoille

Ota yhteyttä

Raahen uutiset

kesä 11 2020

SSAB:n Raahen terästehtaalla testataan laivakuljetusten polttoaineena biokaasua

Kokeilu tehdään yhteistyössä ESL Shippingin ja Gasumin kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun biokaasua käytetään laivan polttoaineena Suomessa.

maalis 9 2020

SSAB:n uusi turvallisuusohjelma käynnistyi Raahen tehtaalla

Koko SSAB Europe -divisioonan henkilöstölle tarkoitettu uusi turvallisuusohjelma käynnistyi SSAB:n Raahen tehtaalla helmikuussa. Ensimmäiseen ohjelmaan - tai toisin sanoen koulutukseen - osallistui tuotannon ammattilaisia, asiantuntijoita ja tehtaan johtoa. Koulutus kesti kaksi viikkoa ja osallistujat olivat tuon ajan poissa omasta työstään.

joulu 4 2019

SSAB aloittaa Suomessa tutkimuksen fossiilivapaan teräksen tavoitteessaan

SSAB aloittaa Suomessa tutkimuksen liittyen fossiilivapaan terästuotannon tavoitteeseensa. HYBRIT-hankkeen rinnalla otetaan seuraava askel kohti kokonaan fossiilivapaata arvoketjua. Yhteistyössä Gasumin, Nesteen ja St1:n kanssa ja Business Finlandin tukemana SSAB käynnistää Energy4HYBRIT-nimisen ennakkotutkimuksen, jossa selvitetään fossiilivapaiden energialähteiden, pääasiassa biomateriaalisivuvirtojen käyttöä korvaamassa fossiilisia polttoaineita tietyissä teräksenvalmistuksen prosesseissa,esimerkiksi valssauksessa. Raahen tehdas on SSAB:n pilottitehtaana.

Tämä sivun sisältö koskee vain SSAB:n toimintaa Raahessa.