Kestävä kehitys

SSAB:n tavoitteena on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille ensimmäisenä maailmassa jo vuonna 2026. Suunnitelmaan kuuluu aktiivinen johtava rooli LKAB:n ja Vattenfallin kanssa toteutettavassa HYBRIT-yhteishankkeessa. Koko yhtiön toiminta on tavoitteen mukaan fossiilivapaata vuoteen 2045 mennessä.

Sustainability expedition

SAB on lähtenyt tutkimusmatkalle kohti kestävää kehitystä tavoitteenaan mullistaa teräs sen elinkaaren kaikissa vaiheissa – valmistuksesta aina loppukäyttöön ja 100-prosenttiseen kierrätettävyyteen asti. Jo nykyisin SSAB:n masuunit aiheuttavat 7 % EU:n keskiarvoa vähemmän hiilidioksidipäästöjä, mutta tähtäämme vielä pidemmälle.

Kestävät toiminnot

Kestävät toiminnot

 

Sisäinen toiminnallinen tehokkuus varmistaa, että toimintomme ovat kestävän kehityksen mukaisia. 

Hybrit

HYBRIT

SSAB siirtyy vaiheittain fossiilivapaaseen teräksentuotantoon HYBRIT-hankkeen avulla ja eliminoimalla muut fossiiliset päästölähteet, jotta koko tuotantoprosessi on fossiilivapaa.

Offering

Kestävä tuotevalikoima

Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi tulevaisuus: SSAB:n pitkälle kehitetyt erikoislujat teräkset ja nuorrutusteräkset. 
EcoUpgraded

EcoUpgraded

SSAB päivittää jatkuvasti yhdessä asiakkaidensa kanssa eri sovelluksissa käytettäviä materiaaleja ja muotoilua uudempiin. Erikoislujaan teräkseen vaihtamisen etuja ovat esimerkiksi tuotteiden kevyempi paino, parempi polttoainetehokkuus ja pidempi käyttöikä. Kaikki nämä ovat keskeisiä tekijöitä tuotteiden hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Kestävän kehityksen uutiset

loka 9 2020

EPD - Tärkeä työkalu kestävän kehityksen työssä

Mitkä ovat tietyn tuotteen ympäristövaikutukset koko sen elinkaaren ajalta? Löydät tämän tiedon SSAB:n ympäristötuoteselosteista (EPD, Environmental Product Declarations).

loka 8 2020

Science Based Targets -aloite hyväksyi SSAB:n ilmastotavoitteet

Science Based Targets initiative -järjestö on hyväksynyt SSAB:n kasvihuonekaasujen (hiilidioksidi mukaan lukien) päästötavoitteen. Hyväksyntä tarkoittaa, että tavoite perustuu tieteeseen ja on Pariisin ilmastosopimuksen mukainen.

loka 5 2020

HYBRIT-hankkeen seuraava vaihe saa tukea Ruotsin energiavirastolta

Ruotsin energiavirasto (Energimyndigheten) on päättänyt tukea SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin fossiilivapaan teräksen tuottamiseen tähtäävää HYBRIT-yhteishanketta 22 miljoonalla kruunulla kattavan toteutettavuustutkimuksen tekemiseksi. Tutkimus on osa HYBRIT-hankkeen seuraavan vaiheen suunnitteilla olevan demonstraatiolaitoksen työtä ja samalla tärkeä osa kehitettäessä fossiilivapaan teräksen arvoketjua.

Responsible partner

Vastuullinen kumppani

Vastuullisena kumppanina toimiminen tarkoittaa tehokasta riskienhallintaa sekä vastuun ottamista toimitusketjusta ja toimipaikkojemme lähialueista.
Sustainable business

Kestävä liiketoiminta

Kestävä kehitys on keskeinen osa visiotamme ja strategiaamme. Tiedämme, että kestävä liiketoiminta tukee vahvaa taloudellista ja operatiivista tulosta.

Uusimmat kestävän kehityksen tiedostot

pdf 405 Kb
Toimintaohje koskien korruption vastaista toimintaa
pdf 399 Kb
Code of conduct
zip 1,29 Mb
SSABn turvallisuuspolitiikka