Kestävä kehitys

SSAB:n tavoitteena on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille ensimmäisenä maailmassa jo vuonna 2026. Suunnitelmaan kuuluu aktiivinen johtava rooli LKAB:n ja Vattenfallin kanssa toteutettavassa HYBRIT-yhteishankkeessa. Koko yhtiön toiminta on tavoitteen mukaan fossiilivapaata vuoteen 2045 mennessä.

Sustainability expedition

SAB on lähtenyt tutkimusmatkalle kohti kestävää kehitystä tavoitteenaan mullistaa teräs sen elinkaaren kaikissa vaiheissa – valmistuksesta aina loppukäyttöön ja 100-prosenttiseen kierrätettävyyteen asti. Jo nykyisin SSAB:n masuunit aiheuttavat 7 % EU:n keskiarvoa vähemmän hiilidioksidipäästöjä, mutta tähtäämme vielä pidemmälle.

Kestävät toiminnot

Kestävät toiminnot

 

Sisäinen toiminnallinen tehokkuus varmistaa, että toimintomme ovat kestävän kehityksen mukaisia. 

Hybrit

HYBRIT

SSAB siirtyy vaiheittain fossiilivapaaseen teräksentuotantoon HYBRIT-hankkeen avulla ja eliminoimalla muut fossiiliset päästölähteet, jotta koko tuotantoprosessi on fossiilivapaa.

Offering

Kestävä tuotevalikoima

Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi tulevaisuus: SSAB:n pitkälle kehitetyt erikoislujat teräkset ja nuorrutusteräkset. 
EcoUpgraded

EcoUpgraded

SSAB päivittää jatkuvasti yhdessä asiakkaidensa kanssa eri sovelluksissa käytettäviä materiaaleja ja muotoilua uudempiin. Erikoislujaan teräkseen vaihtamisen etuja ovat esimerkiksi tuotteiden kevyempi paino, parempi polttoainetehokkuus ja pidempi käyttöikä. Kaikki nämä ovat keskeisiä tekijöitä tuotteiden hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Kestävän kehityksen uutiset

joulu 23 2020

Vihreää valoa fossiilivapaalle teräkselle Oxelösundissa

Ruotsin Maa- ja ympäristötuomioistuin on päättänyt, että SSAB:n Oxelösundin tehdas saa uuden ympäristöluvan toiminnan uudistamiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi vuoteen 2025 mennessä. Olemme siis jälleen askeleen lähempänä tavoitettamme, jonka mukaan SSAB:n tuotanto on fossiilivapaata vuoteen 2045 mennessä.

joulu 10 2020

Biomateriaalisivuvirtoihin keskittynyt Energy4HYBRIT-ennakkotutkimus on valmistunut

SSAB:n tavoitteeseen olla fossiilivapaa vuonna 2045 liittyvä Energy4HYBRIT-ennakkotutkimus on valmistunut. Ennakkotutkimuksessa SSAB selvitti fossiilivapaiden energialähteiden, pääasiassa biomateriaalisivuvirtojen käyttöä korvaamassa fossiilisia polttoaineita tietyissä teräksenvalmistuksen prosesseissa, esimerkiksi valssauksessa. Raahen tehdas toimi hankkeessa referenssitehtaana. Ennakkotutkimuksen perusteella hakkuu- ja muilla biopohjaisilla sivuvirtajakeilla olisi mahdollista korvata merkittävä määrä Raahen tehtaan fossiilisten polttoaineiden kulutuksesta.

loka 9 2020

EPD - Tärkeä työkalu kestävän kehityksen työssä

Mitkä ovat tietyn tuotteen ympäristövaikutukset koko sen elinkaaren ajalta? Löydät tämän tiedon SSAB:n ympäristötuoteselosteista (EPD, Environmental Product Declarations).

Responsible partner

Vastuullinen kumppani

Vastuullisena kumppanina toimiminen tarkoittaa tehokasta riskienhallintaa sekä vastuun ottamista toimitusketjusta ja toimipaikkojemme lähialueista.
Sustainable business

Kestävä liiketoiminta

Kestävä kehitys on keskeinen osa visiotamme ja strategiaamme. Tiedämme, että kestävä liiketoiminta tukee vahvaa taloudellista ja operatiivista tulosta.

Uusimmat kestävän kehityksen tiedostot

pdf 405 Kb
Toimintaohje koskien korruption vastaista toimintaa
pdf 399 Kb
Code of conduct
zip 1,29 Mb
SSABn turvallisuuspolitiikka