5
Kestävä kehitys

 

 

 

 

    SUSTAINABILITY EXPEDITION

           Tule mukaan tutkimusmatkalle kohti kestävämpää tulevaisuutta

     Lue lisää täältä

 

SSAB on lähtenyt tutkimusmatkalle kohti kestävää kehitystä tavoitteenaan mullistaa teräs sen elinkaaren kaikissa vaiheissa – valmistuksesta aina loppukäyttöön ja 100-prosenttiseen kierrätettävyyteen asti. Jo nykyisin SSAB:n masuunit aiheuttavat 7 % EU:n keskiarvoa vähemmän hiilidioksidipäästöjä, mutta tähtäämme vielä pidemmälle. HYBRIT-yhteishankkeen innovaatiot tekevät teräksentuotannosta fossiilivapaata vuoteen 2045 mennessä. 

Jo vuoteen 2025 mennessä nykyisiä hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää 25 % jatkuvan parantamisen ja prosessiteknologian kehittämisen myötä. Tuotantoprosessimme lisäksi myös tuotevalikoimamme on osa ratkaisua. SSAB:n asiakkaat voivat jo nyt vähentää hiilidioksidipäästöjään merkittävästi käyttämällä tuotteissaan laadukkaita erikoislujia teräksiämme.

Operations

Offering

Sustainability Expedition -blogit:

11 joulu
SSAB, LKAB ja Vattenfall kannattavat uusia kunnianhimoisia ilmastotavoitteita
HYBRIT-hankkeen perustajat SSAB, LKAB ja Vattenfall toivottavat tervetulleiksi Madridin COP25 -ilmastokokouksessa esitellyt uudet kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Yhtiöt painottavat, että teollisuuden muutos edellyttää voimakkaita toimenpiteitä ja haluavat fossiilivapaaseen tuotantoon tähtäävällä HYBRIT-hankkeella osoittaa, että nollapäästöt ovat saavutettavissa myös terästeollisuudessa.
4 joulu
SSAB aloittaa Suomessa tutkimuksen fossiilivapaan teräksen tavoitteessaan
SSAB aloittaa Suomessa tutkimuksen liittyen fossiilivapaan terästuotannon tavoitteeseensa. HYBRIT-hankkeen rinnalla otetaan seuraava askel kohti kokonaan fossiilivapaata arvoketjua. Yhteistyössä Gasumin, Nesteen ja St1:n kanssa ja Business Finlandin tukemana SSAB käynnistää Energy4HYBRIT-nimisen ennakkotutkimuksen, jossa selvitetään fossiilivapaiden energialähteiden, pääasiassa biomateriaalisivuvirtojen käyttöä korvaamassa fossiilisia polttoaineita tietyissä teräksenvalmistuksen prosesseissa,esimerkiksi valssauksessa. Raahen tehdas on SSAB:n pilottitehtaana.
14 marras
SSAB:stä maailman ensimmäinen fossiilivapaan teräksen valmistaja
Teräsyhtiö SSAB:n tavoitteena on olla maailman ensimmäinen fossiilivapaan teräksen valmistaja. Suunnitelma fossiilivapaan terästuotannon aloittamisesta esiteltiin tänään ensimmäistä kertaa teräsalan yli 400 asiakkaalle ja toimijalle SSAB:n Swedish Steel Prize -seminaarissa Tukholmassa.
12,95 Mb
13,61 Mb
1 / 13