Kestävä kehitys

SSAB:n tavoitteena on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille ensimmäisenä maailmassa jo vuonna 2026. Suunnitelmaan kuuluu aktiivinen johtava rooli LKAB:n ja Vattenfallin kanssa toteutettavassa HYBRIT-yhteishankkeessa. Koko yhtiön toiminta on tavoitteen mukaan fossiilivapaata vuoteen 2045 mennessä.

Sustainability expedition

SAB on lähtenyt tutkimusmatkalle kohti kestävää kehitystä tavoitteenaan mullistaa teräs sen elinkaaren kaikissa vaiheissa – valmistuksesta aina loppukäyttöön ja 100-prosenttiseen kierrätettävyyteen asti. Jo nykyisin SSAB:n masuunit aiheuttavat 7 % EU:n keskiarvoa vähemmän hiilidioksidipäästöjä, mutta tähtäämme vielä pidemmälle.

Kestävät toiminnot

Kestävät toiminnot

 

Sisäinen toiminnallinen tehokkuus varmistaa, että toimintomme ovat kestävän kehityksen mukaisia. 

Hybrit

HYBRIT

SSAB siirtyy vaiheittain fossiilivapaaseen teräksentuotantoon HYBRIT-hankkeen avulla ja eliminoimalla muut fossiiliset päästölähteet, jotta koko tuotantoprosessi on fossiilivapaa.

Offering

Kestävä tuotevalikoima

Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi tulevaisuus: SSAB:n pitkälle kehitetyt erikoislujat teräkset ja nuorrutusteräkset. 
EcoUpgraded

EcoUpgraded

SSAB päivittää jatkuvasti yhdessä asiakkaidensa kanssa eri sovelluksissa käytettäviä materiaaleja ja muotoilua uudempiin. Erikoislujaan teräkseen vaihtamisen etuja ovat esimerkiksi tuotteiden kevyempi paino, parempi polttoainetehokkuus ja pidempi käyttöikä. Kaikki nämä ovat keskeisiä tekijöitä tuotteiden hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Kestävän kehityksen uutiset

kesä 11 2020

SSAB:n Raahen terästehtaalla testataan laivakuljetusten polttoaineena biokaasua

Kokeilu tehdään yhteistyössä ESL Shippingin ja Gasumin kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun biokaasua käytetään laivan polttoaineena Suomessa.

huhti 15 2020

SSAB Americas priorisoi katastrofiapuun liittyvän tuotannon

Vastatakseen paremmin nykyiseen COVID-19-pandemiakriisiin SSAB Americas alkaa priorisoida teräksen tuotantoa, joka on tarkoitettu käytettäväksi paikallisissa, osavaltion tai liittovaltion tason COVID-19-katastrofiapuohjelmissa tai -hankkeissa.

maalis 10 2020

SSAB EcoUpgraded -konseptin hyödyt tulevat esiin ILAB-konteissa – 36 hiilidioksiditonnin säästö per kontti

ILAB Container on Pohjoismaiden johtava konttien toimittaja, joka pitää SSAB EcoUpgraded -konseptia erittäin hyödyllisenä, kun asiakkaille halutaan viestiä erikoislujien terästen ja ILAB-konttien eduista.

Responsible partner

Vastuullinen kumppani

Vastuullisena kumppanina toimiminen tarkoittaa tehokasta riskienhallintaa sekä vastuun ottamista toimitusketjusta ja toimipaikkojemme lähialueista.
Sustainable business

Kestävä liiketoiminta

Kestävä kehitys on keskeinen osa visiotamme ja strategiaamme. Tiedämme, että kestävä liiketoiminta tukee vahvaa taloudellista ja operatiivista tulosta.

Uusimmat kestävän kehityksen tiedostot

pdf 405 Kb
Toimintaohje koskien korruption vastaista toimintaa
pdf 399 Kb
Code of conduct
zip 1,29 Mb
SSABn turvallisuuspolitiikka