5

Kestävän kehityksen strategia

SSAB:n kestävän kehityksen strategia tukee yhtiön liiketoimintastrategiaa. SSAB:n päämääränä on olla yksi maailman parhaista teräsyrityksistä kestävän kehityksen saralla. Vuonna 2017 SSAB asetti uusia pitkän aikavälin päämääriä kestävälle kehitykselle. SSAB:n tavoitteena on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä.

 

Liiketoimintamme johtaminen kestävällä tavalla parantaa mahdollisuuksiamme saavuttaa hyviä taloudellisia ja operatiivisia tuloksia. Kestävän kehityksen työn kolme painopistealuetta ovat:

Kestävä tuotevalikoima

SSAB:n kestävä tuotevalikoima on ulkoinen arvolupauksemme; se, mitä tarjoamme asiakkaille ja muille sidosryhmille. SSAB:n liiketoiminnan ydin on kehittää ja valmistaa teräksiä, jotka ovat vahvempia kuin tavalliset teräslaadut. Niiden avulla asiakkaamme voivat valmistaa kevyempiä ja kestävämpiä tuotteita, mikä vähentää myös heidän ympäristöjalanjälkeään.

Käyttämällä SSAB:n erikoislujia teräksiä asiakkaat voivat vähentää lopputuotteiden käytön aikaisia vuotuisia hiilidioksidipäästöjään 10 miljoonalla tonnilla – tämä määrä vastaa SSAB:n omia suoria hiilidioksidipäästöjä. 

Lue lisää kestävästä tuotevalikoimastamme

 

Kestävät toiminnot

Panostamalla toimintojensa tehokkuuteen SSAB varmistaa, että se toimii mahdollisimman kestävällä tavalla. SSAB kehittää jatkuvasti toimintojaan päästöjen vähentämiseksi sekä materiaali- ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Smalla SSAB tarjoaa työntekijöilleen turvallisen työpaikan, joka avaa mahdollisuuksia yksilön ammatilliseen kasvuun.

Yksi SSAB:n uusista tavoitteista on siirtyä HYBRIT-aloitteen kautta vaiheittain kohti fossiilivapaata teräksentuotantoa. Lisäksi yrityksen pyrkimyksenä on poistaa muut fossiiliset päästöt. Siten koko yrityksen toiminta olisi fossiilivapaata vuoteen 2045 mennessä. 

Lue lisää kestävistä toiminnoistamme

 

Vastuullinen kumppani

SSAB:n panostukset niiden yhteisöjen hyvinvointiin, joissa sillä on toimintaa, on olennainen osa yhtiön liiketoimintatapaa. Lisäksi vastuullisena kumppanina olemiseen kuuluu se, kuinka SSAB hallitsee riskejä sekä kantaa vastuun liiketoimintaetiikastaan ja toimitusketjustaan.

 

Lue lisää vastuullisesta kumppanuudestamme