Opinnäytetyön tarina

Opinnäytetyöprojektit ovat osa SSAB:n rekrytointiprosessia. Niiden avulla opiskelijat pääsevät tutustumaan meihin ja me opiskelijoihin. Ilmoitamme opinnäytetyömahdollisuuksista esimerkiksi avoimet työpaikat -sivuillamme. Tässä voit lukea yhden opiskelijan opinnäytetyön tarinan.

Tiina Riskilä, opinnäytetyöntekijä SSAB:n Raahen tehtaalla

Talvi 2015

Miten päädyit tekemään diplomityötäsi SSAB:lle?
Työskentelin kesän ajan kehitysinsinööriharjoittelijana. Sen jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta tehdä diplomityöni SSAB:lle. Olen opiskellut prosessimetallurgiaa Oulun yliopistossa, joten SSAB oli luonnollinen valinta.

Voisitko kertoa lyhyesti opinnäytetyösi aiheesta?
Opinnäytetyössäni tutkin, voidaanko koksin hienoainesta ja puuhiiltä käyttää hiilensekoitukseen, ja miten ne vaikuttavat koksin laatuun. Tein pienen mittakaavan koksauskokeita erilaisilla kivihiiliseoksilla. Koksin hienoaineksen käyttö hiiliseoksessa nostaisi kierrätysastetta, mikä olisi hienoa.

Mitä vaiheita diplomityön tekemisessä oli?
Opin paljon koksausprosessista ja sen ilmiöistä. Kun olin tehnyt tutkimussuunnitelman, aloitin koksauskokeet, ja varsinaisen kirjoitusprosessin aikana ymmärsin, miten teoria toimii käytännössä.

Mikä oli vaikeinta opinnäytetyön tekemisessä?
Aiheeni oli laaja, joten projekti oli haastava. Myös aikataulussa pysyminen oli tärkeää.

Ketkä auttoivat sinua ja keiden kanssa työskentelit?
Sain apua ohjaajiltani SSAB:llä ja yliopistolla. Työskentelin myös tutkimuskeskuksen ja koksaamon laboratorion henkilökunnan kanssa.

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?
Ensin valmistun ja sitten toivon löytäväni töitä!

""
5