Technical Development Trainee

SSAB etsii vastavalmistuneita tai valmistuvia insinöörejä vuotuisen harjoitteluohjelmansa kautta. Ohjelmassa keskitytään erityisesti tekniseen osaamiseen ja laaja-alaisen näkemyksen saamiseen. Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostilla technical.development.program@ssab.com. Mikäli sinulla on kysyttävää harjoitteluohjelmasta, ota yhteyttä tähän sähköpostiin, autamme mielellämme.

SSAB on maailmanmarkkinoiden johtava tuottaja AHSS-teräksissä (Advanced High-Strength Steels) eli pitkälle kehitetyissä lujissa teräksissä, Q&T-teräksissä (Quenched & Tempered Steels) eli karkaistuissa ja päästetyissä teräksissä, nauha-, levy- ja putkituotteissa sekä rakentamisen ratkaisuissa Jotta pysyisimme kilpailijoidemme edellä, jaamme olemassa olevaa tietoa aktiivisesti yrityksen sisällä. Lisäksi hankimme uutta tietoa yrityksen ulkopuolelta ottamalla lahjakkaita, vastavalmistuneita tai valmistuvia insinöörejä Technical Development Trainee -ohjelmaan.

Harjoitteluohjelman pituus on 18–24 kuukautta. Ohjelman sisältö ja osallistujamäärä riippuu kulloisistakin tarpeista sekä harjoittelijan omista taidoista ja tavoitteista. Tuotantolaitos ja työtehtävät eivät pysy samoina koko koulutuksen ajan, vaan sen sijaan tarjolla on useita lyhyitä koulutusjaksoja tietyillä tekniikan alueilla, tarkkaan määritetyissä projekteissa. Mentorit tukevat oppimista, jota arvioidaan säännöllisesti.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen technical.development.program@ssab.com.
Oskar Thorstensson:

”Aloitin Technical Development Trainee -ohjelmassa elokuussa 2014. Ensimmäisen kahden viikon aikana vierailin kaikilla tuotantolinjoilla Oxelösundissa ja seurasin terässulaton ja valssaamon prosesseja. Opin ymmärtämään, miten raaka-aineista tehdään eri vaiheiden kautta terästä.

Tämän tutustumisvaiheen jälkeen työskentelin 4 kuukautta erilaisten projektien parissa Borlängen Knowledge Service Center -keskuksessa, Oxelösundin Quench and Tempering Technology Center -keskuksessa ja Oxelösundin teknisessä tuessa. Hiljattain valmistuneena insinöörinä on mukavaa huomata, että SSAB:llä panostetaan vahvasti tutkimustyöhön.

Olen saanut erittäin hyvän yleiskuvan yrityksestä ja sen tuotteista, prosesseista, visiosta ja strategiasta. On ollut inspiroivaa tutustua moniin työlleen omistautuneisiin ja taitaviin ammattilaisiin, joilta voin tarvittaessa pyytää neuvoja myös tulevissa työtehtävissäni. Totta kai olen ohjelman myötä saanut myös näkemyksen monista mahdollisista työtehtävistä sekä tilaisuuden keskustella mahdollisten tulevien esimiesteni kanssa, Se on ollut todellista luksusta uudelle työntekijälle.

Voin suositella tätä ohjelmaa kaikille niille, jotka haluavat tavata uusia ihmisiä ja tutustua SSAB:n toimintaan oppiakseen lisää tuotekehityksestä, asiakassuhteista ja markkinoiden tuomista mahdollisuuksista. Olen hyvin vaikuttunut kaikesta tähän saakka näkemästäni ja kokemastani. Tulevaisuudessa haluaisin oppia lisää metallurgiasta. Olen koneenrakennusinsinööri enkä tiedä vielä paljoakaan siitä, mitä ”teräs on syönyt”. Toivon pääseväni vierailemaan Raahen terässulatolla ja valssaamossa, Hämeenlinnan putkitehtaalla ja Luulajan masuunissa.”

 

Young man

Technical Development Trainee -ohjelma lyhyesti

MIKÄ ON TECHNICAL DEVELOPMENT TRAINEE -OHJELMA?

  • Pohjoismainen harjoitteluohjelma vastavalmistuneille insinööreille ja maisterintutkinnon suorittaneille.
  • Ohjelma kestää noin puolitoista vuotta, ja siihen avautuu vuosittain yhteensä neljä paikkaa Ruotsissa ja Suomessa.
  • Ohjelma on jaettu SSAB:n teknisen ydinosaamisen mukaisesti eri osioihin, jotka ovat prosessien, tuotteiden ja käyttösovellusten kehittäminen.
  • Ohjelma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja siitä vastaa SSAB:n globaali tutkimus- ja kehitysorganisaatio.

 

MIKSI OSALLISTUA?

  • Harjoittelijat saavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua perusteellisesti SSAB:n ydinliiketoimintaan. He saavat kokemusta organisaation eri osista ja tutustuvat lyhyessä ajassa lukuisiin asiantuntijoihin ja työstään innostuneisiin työkavereihin.
  • Ohjelma räätälöidään kunkin opiskelijan kykyihin ja tarpeisiin sekä SSAB:n tarpeisiin yrityksenä.
  • Harjoittelijoita valmennetaan jatkuvasti ja heidän suorituksiaan arvioidaan ohjelman aikana.
  • Suoritettuaan ohjelman harjoittelijalla on mahdollisuus työllistyä  SSAB-konsernissa.Hedda Pousette

Gunnar Broberg

5