5
Autoteollisuuden teräslaadut Docol – AHSS- ja UHSS-terästen edelläkävijä
Käytä kehittynyttä Docol® -korkealujuusterästä ja luo lujempia ja turvallisempia autoteollisuuden terässovelluksia.

5 myyttiä ja 5 totuutta edistyneestä erikoislujasta teräksestä

 

Myytti: Edistynyttä erikoislujaa terästä on vaikea leikata

Totuus: Oikeanlaisilla työkaluilla ja riittävän kovalla, plastisella ja kulutuskestävällä työkaluteräksellä leikattuihin reunoihin aikaansaadaan tarvittava terävyys. Lisäksi välyksen säätäminen asianmukaisesti lujuuden ja paksuuden mukaan tasoittaa purseita. 
 

Myytti: Edistynyttä erikoislujaa terästä on vaikea muotoilla

Totuus: Kovempaa kuin pehmeä teräs – totta. Mutta jos suunnittelijalla on uutta autoa miettiessään mielessään edistynyt erikoisluja teräs, nykyaikaisia teräslaatuja voidaan muovata melkoisen edistyneiksi tuotteiksi. Edistynyttä erikoislujaa terästä käytettäessä tärkeintä on laskea takaisinjousto ja pienempi syvävetokapasiteetti. Se tarkoittaa, että työkalujen on taivutettava levyä hieman enemmän pehmeään teräkseen verrattuna. Kun kulma on oikea, lopputuotteella on kaikki paremman teräksen edut, kuten keveys, lujuus tai molemmat.

Myytti: Edistynyttä erikoislujaa terästä ei voi suojata ruostumiselta

Totuus: Tien päällä auto altistuu hyvin aggressiiviselle ympäristölle. Talviolosuhteet voivat olla kamalia: suola ja hiekka kerääntyvät auton pohjaan. Ennen se oli iso ongelma, mutta ei enää. Kuuma- ja sähkösinkitysmenetelmien laajamittaisen käytön ansiosta edistynyt erikoisluja teräs voidaan toimittaa erilaisilla suojakerroksilla, jotka ehkäisevät korroosiota tehokkaasti.
 

Myytti: Liittäminen ja hitsaaminen on monimutkaista

Totuus: Edistynyttä erikoislujaa terästä on aivan yhtä helppo hitsata kuin pehmeämpiä teräslaatujakin. Joissakin tapauksissa kannattaa harkita hitsaamista muista kohdista, mutta yleisesti ottaen perinteinen piste- ja laserhitsaus ovat erittäin hyviä menetelmiä tällaisten teräslaatujen liittämiseen. Hitsausparametreja on säädettävä vain hieman. Kuumaprässättyihin teräsosiin verrattuna kylmämuovatun erikoislujan teräksen hitsausmahdollisuudet ovat laajemmat.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on jotakin kysyttävää tai jos haluat lisätietoja tai tarjouksen. Tukitiimimme on valmiina auttamaan.

 

Ota yhteyttä