5
Autoteollisuuden teräslaadut Docol – pitkän aikavälin ratkaisu

Valkoinen Docol-logo

PITKÄN AIKAVÄLIN RATKAISU

Autoteollisuus voi edistää kestävän kehityksen mukaisen maailman muodostumista valitsemalla sopivat materiaalit kuhunkin käyttösovellukseen ja käyttämällä kustannustehokkaimpia ja kestävän kehityksen mukaisimpia tuotantotapoja.

Osa elinkaariarviota (LCA)

Teräksen etu joihinkin muihin keveisiin materiaaleihin verrattuna on se, että sen tuotannossa syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Docol®-teräksiä käyttävien autonvalmistajien kannalta se merkitsee sitä, että ne voivat hyvällä omallatunnolla sanoa toimivansa kestävän kehityksen mukaisesti. Kun teräksentuotantoa verrataan alumiinin, hiilikuidulla vahvistettujen muovien ja magnesiumin tuotantoon, voidaan havaita, että teräksentuotannossa syntyy vähemmän kasvihuonepäästöjä. Kehittyneitä Docol®-korkealujuusteräksiä valmistetaan maailman puhtaimpiin kuuluvalla tuotantomenetelmällä, mikä vähentää päästöjä entisestään.

AHSS emission

Docol® vihreämmän maailman puolesta

Lisäämällä kehittyneen Docol® -korkealujuusteräksen osuutta komponenteissa autonvalmistajat voivat sekä pienentää ajoneuvon painoa että lisätä kierrätettävien osien osuutta. Siten Docol® auttaa parantamaan polttoainetaloutta ja vähentämään kasvihuonepäästöjä. Hyvä lujuuden ja painon välinen suhde tarkoittaa myös sitä, että teräksen ei tarvitse olla paksua ollakseen lujaa. Se takaa alhaisemman painon, paremman polttoainetalouden, paremman ajokokemuksen ja pienemmät kustannukset.

SSAB EcoUpgraded -konsepti

Kestävä ilmastopanos

Pienemmissä ajoneuvoissa säästötkin ovat pienempiä. Tässä esimerkissä 170 kg:lla erikoislujaa Docol® 800 -terästä korvataan 200 kg 500 MPa:n materiaalia alustassa. Turvaosissa 85 kg:lla Docol® 1400 -terästä korvataan 100 kg 1 000 MPa:n materiaalia. Uusien osien paino on 15 % eli 45 kg alhaisempi, ja tämä pienentää ajoneuvon polttoaineenkulutusta n. 1,3 %.

Vähennä hiilidioksidipäästöjä

SSAB nykyaikaistaa yhteistyössä asiakkaidensa kanssa jatkuvasti sekä terästuotteitaan että koneiden suunnittelua. SSAB EcoUpgraded -konseptin avulla hiilidioksidipäästöt vähenevät sekä teräksentuotannossa että koneiden elinkaaren aikana. Lisäsäästöjä tulee joka tunti sekä hiilidioksidin takaisinmaksuaikana että sen jälkeen.

SSAB EcoUpgraded
SSAB, LKAB  and Vattenfall are launching an initiative to solve the carbon dioxide problem in the Swedish steel industry
See where to use Docol