5
Elinkaariarviot Optimoi AHSS-osien suunnittelu ja tehosta niiden valmistusta
suunnittelu ja tuotanto

Optimoi autojen suunnittelu ja tehosta tuotantoa

Uusien teräslaatujen erinomainen muovattavuus mahdollistaa älykkään muotoilun ja tehokkaan tuotannon.

Autojen turvallisuuskomponenttien lujuusvaatimuksia tiukennetaan jatkuvasti – samaan aikaan kuin autonvalmistajat pyrkivät keventämään ajoneuvojen painoa. Alan kehittyneimmän tietokonemallinnuksen avulla kehittynyttä Docol-korkealujuusterästä (AHSS) käyttävät valmistajat voivat onneksi määrittää ohuesta teräksestä valmistettujen komponenttimallien lujuuden erittäin tarkasti.

Valmista monimutkaisetkin osageometriat entistä luottavaisemmin

Kun tavoitteena ovat entistä monimutkaisemmat muodot, lujemmat osat ja materiaalinkäytön vähentäminen, autamme valitsemaan testimateriaaleiksi sopivat kehittyneet korkealujuusteräkset paikallisen muovattavuuden, mekaanisesti leikattujen reunojen laadun, aukon laajenemissuhteiden ja muiden keskeisten vaatimusten perusteella.

Docol-tuotannon ja materiaalivalinnan asiantuntijamme tekevät tiivistä yhteistyötä vastatakseen kaikkiin kehittyneiden korkealujuusterästen muovausta koskeviin kysymyksiin. Esimerkiksi reunojen sitkeydellä on merkittävä vaikutus mikrohalkeamien ja purseiden syntymiseen ja pahimmillaan osien vikaantumiseen. Lisäksi voimme auttaa myös kehittyneiden korkealujuusterästen hitsaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kun Docol otetaan huomioon jo suunnitteluprosessin alkuvaiheessa, voidaan välttyä kalliilta ja turhilta ongelmilta, kuten hukkamateriaalilta, tuotannon keskeytyksiltä ja takaisinkutsuilta, myöhemmissä vaiheissa.

Entistä ekologisempaa autonvalmistusta kylmämuovattujen AHSS-osien avulla

Tuotantoinsinöörit suosivat kehittyneitä korkealujuusteräksiä aina, kun niiden käyttö on mahdollista: ne säästävät energiaa, lisäävät tuotantolinjan joustavuutta eivätkä edellytä ylimääräisiä vaiheita, kuten komponenttien lämmittämistä tai laserleikkaamista.

Laajassa Docol-tuotevalikoimassa on kehittyneitä korkealujuusteräksiä erilaisiin kylmämuovaustarpeisiin.

Miksi mukaan jo alussa?

Osallistumalla tuotekehitykseen ja suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa luomme tuottavan ja kustannustehokkaan projektin. Kun teemme tiivistä yhteistyötä sekä jaamme asiantuntemustamme ja kokemuksiamme, pääsemme pidemmälle.

Muu sisältö

Tutustu kehittyneiden korkealujuusterästen elinkaareen