5
Elinkaariarviot Hiilipäästöjen vähentäminen autoteollisuuden AHSS-terästuotannossa
Terästä tulevaisuuden tuotantoon

AHSS-teräkset hiilipäästöttömiin autoihin

Materiaalivalinnoilla on suuri vaikutus autojen elinkaariarvioihin. Kehittyneen korkealujuusteräksen käyttäminen on aina hyvä lähtökohta.

Kehittyneen korkealujuusteräksen alkuperä vaikuttaa hiilijalanjälkeen

Minkä tahansa kehittyneen korkealujuusteräksen (AHSS) valitseminen keveiden, lujien ja turvallisten osien valmistamiseksi on oiva ensiaskel matkalla kohti kestävää tuotantoa. Auton hiilijalanjälkeä voidaan kuitenkin pienentää vieläkin enemmän valitsemalla yksi maailman hiilidioksiditehokkaimmista rautamalmipohjaisen teräksen valmistajista: SSAB.

Todellinen tulevaisuustakuu: fossiilivapaa terästuotanto

Vaikka SSAB:n terästuotanto on jo nyt erittäin hiilidioksiditehokasta, haluamme toimia vieläkin kestävämmin. Sen vuoksi vähennämme hiilidioksidipäästöjämme Ruotsissa entisestään jo vuonna 2025 aloittamalla muuttamaan masuunimme valokaariuuneiksi, millä tavoittelemme  25 prosentin päästövähennyksiä.
Pitkän aikavälin tavoitteenamme on korvata koksi ja hiili vedyllä, jolloin pelkistysprosessin sivutuotteena syntyy vain vesihöyryä.
 

Hybrit-hankkeessa pyrimme käynnistämään fossiilivapaan teräksen tuotannon vuoteen 2045 mennessä. Se auttaa myös autonvalmistajia varmistamaan, että hiilipäästöttömien autojen edellyttämä kestävä kehitys toteutuu nyt ja tulevaisuudessa.

Raudan valmistuksen indeksoitu hiilitehokkuus perustuu vuonna 2012 kulutettuun hiilimäärään

Raudan valmistuksen indeksoitu hiilitehokkuus

Lähde: Stahl-Zentrum.

Muu sisältö

Tutustu kehittyneiden korkealujuusterästen elinkaareen