5 5
10 hyvää syytä Menestyksekäs koekäyttö pitkissä kate-elementeissä

Menestyksekäs koekäyttö pitkissä kate-elementeissä

Projekti: Sofiahemmetin sairaala, kattoratkaisu, Ruotsi

Tavoite: Katto, joka kestää Ruotsin sääolosuhteita ja tarjoaa ympäristöetuja

Tuote: GreenCoat PLX Pro BT

Toimittaja: Jonaeson & Wendel

Ruotsin vanhimpiin yksityissairaaloihin lukeutuva Sofiahemmetin sairaala on perustettu vuonna 1889. Tästä arkkitehtonisesta maamerkistä tuli SSAB:n maalipinnoitetun, ympäristötietoisen GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen testauspaikka. Sairaalaan on asennettu lähes 2 500 neliömetrin katto pitkistä GreenCoat PLX Pro BT -teräsohutlevyistä, ja katon odotetaan kestävän vuosikymmeniä. 

Sofiahemmetin sairaala tarvitsi uuden katon, joka kestäisi hyvin Ruotsin vaihtelevia sääolosuhteita. Sairaalan ja sen kumppaniyrityksen visiona oli katto, joka olisi mahdollisimman ympäristötietoinen estetiikasta ja suorituskyvystä tinkimättä. 

Hanke käynnistyi aluksi kokeiluna, jossa peltisepänliike Jonaeson & Wendelissä työskentelevä Arne Jonaeson käytti SSAB:n GreenCoat PLX Pro BT -tuotetta. Pinnoitteessa on käytetty patentoitua biopohjaista teknologiaa (BT), jossa valtaosa perinteisestä fossiilisesta komponentista on korvattu biopohjaisella vaihtoehdolla. Tulokset olivat nähtävissä nopeasti. Jonaeson ja yrityksen muut työntekijät pitivät GreenCoat®-teräsohutlevystä. Materiaalin kanssa oli helppo työskennellä eikä se naarmuuntunut.

Jonaeson & Wendel käytti GreenCoat PLX Pro BT -terästä Sofiahemmetin sairaalan katon lisäksi myös monissa muissa hankkeissa. Pinnoitteen käytännön etujen lisäksi yritys arvosti tuotteen ympäristöetuja.

GreenCoat PLX Pro BT -tuotetta on sen julkistamisen jälkeen testattu tiiviisti ankarissa sääolosuhteissa. Se on altistettu voimakkaalle UV-säteilylle, suolavedelle ja suurille lämpötilanvaihteluille, jotta sen korroosionkestävyys ja värinkesto voitaisiin varmistaa. Kaikkia GreenCoat®-terästuotteita testataan jatkuvasti esimerkiksi Ruotsin länsirannikolla, Floridassa ja Arizonassa, Länsi-Intiassa, Kiinassa, Australiassa ja Ranskan rannikolla.

 

Tietoja GreenCoat®-tuotteesta

GreenCoat® on SSAB:n innovatiivinen ja ekologinen brändi maalipinnoitetuille teräsohutlevyille rakennusteollisuuden käyttöön. GreenCoat® on ympäristötietoisin laadukkaiden maalipinnoitettujen tuotteiden valikoima ulkokäyttökohteisiin. Valikoima on myös koko rakennusteollisuuden kattavimpia. GreenCoat®-tuotteiden etuja ovat esimerkiksi

  • erinomainen värinkesto ja pitkäikäiset viimeistelyt kaikkiin sääolosuhteisiin 
  • ympäristötietoiset maalipinnoitteet
  • pohjoismainen laatuteräs
  • helppo muovattavuus – joissakin tuotteissa jopa pakkassäässä
  • keveys
  • laaja värivalikoima
  • taattu suorituskyky.