5 5
10 hyvää syytä GreenCoat PLX Pro BT – käytännön etuja peltisepille

GreenCoat PLX Pro BT – käytännön etuja peltisepille

Projekti: Mulino Di Terenzano Pozzuolo, Italia

Tavoite: Restauroitu vesimylly

Tuote: GreenCoat PLX Pro BT

 Italialaisen Pozzuolon kaupungin lähellä sijaitseva, yli 500 vuotta vanha vesimylly on suunniteltu uudelleen ja entisöity tavalla, joka on herättänyt paljon huomiota. Restaurointiprojektissa painotettiin erityisesti estetiikkaa ja laatua.

Terenzanon restaurointiprojektin tavoitteena oli luoda ympäristötietoinen rakennus, jossa monipuolinen historia yhdistyy nykyaikaisiin trendeihin. Materiaalien valinta oli erittäin tärkeää, jotta lopputulos olisi mahdollisimman vaikuttava. Perusteellisten tutkimusten jälkeen kattomateriaaliksi valittiin maalipinnoitettu GreenCoat PLX Pro BT -teräs sen lukuisten käytännön etujen ja pienten ympäristövaikutusten vuoksi. GreenCoat PLX Pro BT:ssä käytetään biopohjaista teknologiaa (BT), jossa valtaosa perinteisestä fossiilisesta komponentista on korvattu biopohjaisella vaihtoehdolla. Tämä SSAB:n ainutlaatuinen, patentoitu ratkaisu pienentää ekologista jalanjälkeä merkittävästi. Katon asennuksen aikana peltisepät muovasivat GreenCoat PLX Pro BT -ohutlevyä käsin, jotta sen profiilista tulisi tarkalleen halutunlainen ja riittävän matala. Peltiseppien kokemusten mukaan GreenCoat PLX Pro BT oli erittäin naarmunkestävä. 

Toinen tärkeä tekijä katossa oli sen paino. GreenCoat PLX Pro BT:n keveys on erinomainen etu rakennuksen perustusten kannalta, sillä kevyt katto rasittaa vanhoja rakenteita tavallista vähemmän.

Koska Pohjois-Italiassa esiintyy runsaasti UV-säteilyä, arkkitehti ja urakoitsija halusivat maksimoida katon värinkeston, ja valitsivat tästä syystä maalipinnoitetun teräksen, joka tunnetaan pitkäkestoisista ominaisuuksistaan.

Huolimatta tiukista esteettisistä vaatimuksista, GreenCoat PLX Pro BT-tuotteella Terenzanon vesimyllyn katosta voitiin tehdä matala, siisti ja moderni. Katto korostaa rakennuksen uusia ominaisuuksia sen alkuperäisistä piirteistä tinkimättä.

 

Tietoja GreenCoat®-tuotteesta

GreenCoat® on SSAB:n innovatiivinen ja ekologinen brändi maalipinnoitetuille teräsohutlevyille rakennusteollisuuden käyttöön. GreenCoat® on ympäristötietoisin laadukkaiden maalipinnoitettujen tuotteiden valikoima ulkokäyttökohteisiin. Valikoima on myös koko rakennusteollisuuden kattavimpia. GreenCoat®-tuotteiden etuja ovat esimerkiksi

  • erinomainen värinkesto ja pitkäikäiset viimeistelyt kaikkiin sääolosuhteisiin
  • ympäristötietoiset maalipinnoitteet
  • pohjoismainen laatuteräs
  • helppo muovattavuus – joissakin tuotteissa jopa pakkassäässä
  • keveys
  • laaja värivalikoima
  • taattu suorituskyky.