5 5
10 hyvää syytä Teollisuusrakennusten ovista energiatehokkaampia GreenCoat Cool -tuotteella

Teollisuusrakennusten ovista energiatehokkaampia GreenCoat Cool -tuotteella

Projekti: Scanian teollisuusrakennusten ovet, Ruotsi

Tavoite: Energiatehokkaan, kesällä viileänä pysyvän tuotteen löytäminen

Tuote: GreenCoat Cool

Toimittaja: Prido

Ruotsalaisella kuorma-autovalmistaja Scanialla oli uusille teollisuusrakennuksilleen visio, jossa se halusi yhdistää muodon ja funktionaalisuuden ympäristöetuihin. Rakennusten oviratkaisuissa yritys teki yhteistyötä Pridon kanssa, ja lopputuloksena oli ainutlaatuinen ja tärkeä osa tätä uutta konseptia.

 
Kun ovien toimittaja, Prido, oli tutustunut arkkitehdin esimerkkeihin, yrityksen tehtäväksi tuli integroida testattu oviratkaisunsa Scanian visioimiin arkkitehtonisiin tekijöihin ja ympäristönäkökulmaan. 

”Ovista tulee yksilöllisiä ja olennainen osa uutta tuotekonseptia”, kertoo Prido AB:n toimitusjohtaja, insinööri Krister Andero Ruotsista. 

Pridon ovet on suunniteltu kerroksittain siten, että niiden sisin ja uloin kerros on tehty maalipinnoitetusta teräksestä, kerrosten väliin on asetettu vaahtoeriste ja ne on juotettu yhteen. Jos oven väri on liian tumma, se kuumenee auringon paahteessa. Liian korkea lämpötila voi vaikuttaa haitallisesti kerroksittaiseen rakenteeseen ja jopa tuhota sen. Tästä syystä Scanian alun perin pyytämiä tummia värejä ei voitu aluksi edes harkita. Mutta sitten Prido tutustui SSAB:n energiatehokkaaseen maalipinnoitettuun GreenCoat Cool -tuotteeseen. 
 
GreenCoat Cool oli ratkaisu, jossa tummat värit eivät enää olleet este, ja sen avulla voitiin lisäksi korostaa Pridon tuotteiden ympäristöarvoja. GreenCoat Cool heijastaa lämpöä niin paljon, että yritys saattoi käyttää erittäin tummaa väriä tinkimättä oviensa laadusta.
 
 
Hankkeen alussa Prido halusi maalipinnoitetun tuotteen, joka ei kuumene liikaa. Myöhemmin yritys löysi GreenCoat Cool -tuotteesta monia muitakin etuja. Se auttaa suojaamaan sisätiloja kuumuudelta ja säästää näin huomattavasti energiaa. Testeissä on havaittu, että GreenCoat Cool voi säästää 15 % kauppakeskusten, lentokenttäterminaalien ja muiden rakennusten jäähdyttämiseen käytetystä energiasta.
GreenCoat Cool -tuotteen tehokas eristys ja hyvä tiivistys loivat perustan, jonka pohjalta Scania pystyi toteuttamaan uudet tilansa ja pääsi haluamiinsa ympäristötavoitteisiin. 
 

 

Tietoja GreenCoat®-tuotteesta

GreenCoat® on SSAB:n innovatiivinen ja ekologinen brändi maalipinnoitetuille teräsohutlevyille rakennusteollisuuden käyttöön. GreenCoat® on ympäristötietoisin laadukkaiden maalipinnoitettujen tuotteiden valikoima ulkokäyttökohteisiin. Valikoima on myös koko rakennusteollisuuden kattavimpia. GreenCoat®-tuotteiden etuja ovat esimerkiksi

  • erinomainen värinkesto ja pitkäikäiset viimeistelyt kaikkiin sääolosuhteisiin 
  • ympäristötietoiset maalipinnoitteet
  • pohjoismainen laatuteräs
  • helppo muovattavuus – joissakin tuotteissa jopa pakkassäässä
  • keveys
  • laaja värivalikoima
  • taattu suorituskyky.