5 5
10 hyvää syytä Arkkitehtonisen maamerkin uusi ilme GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen avulla

Arkkitehtonisen maamerkin uusi ilme GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen avulla

Projekti: Eel Pie Hotel, kattoratkaisu, Yhdistynyt kuningaskunta

Tavoite: Luoda ainutlaatuinen moderni rakennus

Tuote: GreenCoat PLX Pro BT

Lontoon Eel Pie Hotel tuli 1960-luvulla tunnetuksi paikkana, jossa esiintyi monia tulevia kuuluisuuksia. Hotelli paloi myöhemmin, mutta arkkitehti Henry Harrison halusi rakentaa ainutlaatuisen talonsa sen paikalle – asuinalueena toimivalle saarelle keskellä Thamesia. 

 

Arkkitehti Henry Harrisonin kotitalosta tuli häikäisevän upea. Uuden rakennuksen tyyli on ainutlaatuinen ja moderni, mutta kuitenkin sopusoinnussa ympäristönsä kanssa. Se sulautuu hyvin saaren rannoilla kohoavien, edelleen käytössä olevien venevajojen joukkoon. 

Harrison päätti käyttää rakennuksen omaleimaisessa teräskatossa SSAB:n maalipinnoitettua GreenCoat PLX Pro BT -tuotetta. Lopputuloksena oli siisti katto, joka erottuu edukseen ja sopii samalla erinomaisesti yhteen muun rakennuksen ja siinä käytettyjen materiaalien kanssa.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa GreenCoat PLX Pro BT -teräksen jälleenmyyjänä toimiva Newell Roofing toimitti tuotteen asiakkaalle ja avusti tätä suunnittelussa ja logistiikassa.

Newell Roofingilla työskentelevä Sean McHugh kertoo asiasta tarkemmin: 
”GreenCoat PLX BT-tuotetta on erittäin helppo työstää. Se toimii juuri niin kuin pitääkin, ilman pienintäkään takaisinjoustoa. Tämä on tärkeää erityisesti näin paljon pieniä yksityiskohtia sisältävässä projektissa, jossa jokaisella millimetrilläkin on merkityksensä.” 

 

Newell Roofing on työskennellyt GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen kanssa jo pitkään, joten yritys oli varma siitä, että se oli paras mahdollinen vaihtoehto tässä projektissa. GreenCoat PLX Pro BT on yhtä helposti muovattavaa kuin sinkki ja kupari, mutta lämpölaajeneminen on huomattavasti pienempää. Samalla se säilyttää kaikki teräksen parhaat ominaisuudet. Se on aivan yhtä kestävää, eikä pinnoite halkeile, vaikka asennus tehtäisiin -15 asteen lämpötilassa.

Rakennuksessa on otettu huomioon myös sen ympäristövaikutukset. GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen edut olivat ainutlaatuisia, sillä siinä on käytetty patentoitua biopohjaista teknologiaa (BT), jossa valtaosa perinteisestä fossiilisesta komponentista on korvattu biopohjaisella vaihtoehdolla. Tämä on ainutlaatuinen ominaisuus kattotuotteissa. SSAB:n tuella Newell Roofing pystyi myös tarjoamaan tuotteelle 30 vuoden takuun. 

 

Tietoja GreenCoat®-tuotteesta

GreenCoat® on SSAB:n innovatiivinen ja ekologinen brändi maalipinnoitetuille teräsohutlevyille rakennusteollisuuden käyttöön. GreenCoat® on ympäristötietoisin laadukkaiden maalipinnoitettujen tuotteiden valikoima ulkokäyttökohteisiin. Valikoima on myös koko rakennusteollisuuden kattavimpia. GreenCoat®-tuotteiden etuja ovat esimerkiksi

  • erinomainen värinkesto ja pitkäikäiset viimeistelyt kaikkiin sääolosuhteisiin 
  • ympäristötietoiset maalipinnoitteet
  • pohjoismainen laatuteräs
  • helppo muovattavuus – joissakin tuotteissa jopa pakkassäässä
  • keveys
  • laaja värivalikoima
  • taattu suorituskyky.