5
Henning Stummel’s Tin House

Henning Stummel presents the Tin House

Henning Stummel’s Tin House

Kun arkkitehti Henning Stummel suunnitteli Tin Housen, hänen tavoitteenaan oli luoda yhtenäinen rakennus, joka sopisi yhteen ympäröivien rakennusten tyypillisen lontoolaisen punatiilen kanssa.

Sekä Tin House -rakennuksen katto että julkisivu on valmistettu GreenCoat PLX Pro BT -tuotteesta, jossa on käytetty biopohjaista teknologiaa (BT). Useimpien GreenCoat®-tuotteiden pinnoitteissa käytetään biopohjaista teknologiaa (BT), jossa valtaosa perinteisestä fossiilisesta sisällöstä on korvattu biopohjaisella vaihtoehdolla. Tin House -rakennuksessa on lisäksi lukuisia perinteisiä peltiseppien luomia yksityiskohtia, jotka antavat sille käytännönläheisen ulkoasun.

 

 

7 kysymystä Henningille GreenCoat®-tuotteesta:

Mitkä ovat GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen edut?

 • Tin Housen tapauksessa tutustuimme aluksi kaikenlaisiin materiaaleihin. Meille oli tärkeintä varmistaa, että rakennuksen maalipinnoite tulisi kestämään pitkään eikä väri haalistuisi, jotta rakennus säilyttäisi omaleimaisen ulkoasunsa vielä vuosikymmeniä. Yhtä tärkeää on se, että GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen pinnoite on ympäristötietoinen. 

 

Miksi valitsit katto- ja julkisivumateriaaliksi juuri teräksen etkä jotakin muuta?

 • Teräksellä on pienempi lämpölaajenemiskerroin kuin alumiinilla, kuparilla tai jopa sinkillä. Tämä tekee siitä erittäin kestävän ja varmistaa, että se säilyttää ulkoasunsa pitkään.

 

Millaisiin haasteisiin jouduit vastaamaan Tin Housen suunnittelun aikana?

 • Suurin haaste oli rakentaa talo ilman rännejä. Pihan puolella vesi tippuu katolta suoraan alas ja valuu viemäriin. Rakennuksen toisella puolella taas on rajaseinä. Käytimme tällä puolella piilorännejä sekä ruotsalaista järjestelmää, jossa varmistetaan kattokourun avulla, että vedet valuvat tontin viemäreihin. Meidän oli helppo rakentaa haluamamme sadevesijärjestelmä ja saavuttaa haluamamme tyyli, sillä GreenCoat PLX Pro BT -tuotetta on niin helppo muovata.

Mitä mieltä olet GreenCoat-tuotteiden laadusta?

 • GreenCoat on erinomainen materiaali, johon olen erittäin tyytyväinen. GreenCoat PLX Pro BT -tuotetta oli helppo leikata ja muovata, joten ei-suorakulmaisten rakennusten yksityiskohtien luominen oli yksinkertaista.

 

Mikä tekee GreenCoat®-tuotteista ympäristötietoisempia?

 • Maaleissa on tavallisesti fossiilisia öljyjä. Tin Housessa käytetyssä maalissa suuri osa niistä on korvattu ruotsalaisella rypsiöljyllä, mikä on ainutlaatuista alan markkinoilla. Minulle oli tärkeää ottaa kestävä kehitys huomioon materiaalien valinnassa. 

 

Oletko käyttänyt GreenCoat®-tuotteita muissa yhteyksissä?

 • Olen. Työskentelemme parhaillaan erään asuntoprojektin parissa, jossa rakennetaan pieniä, edullisia taloja Lontoon esikaupunkialueelle. Aiomme käyttää GreenCoat PLX Pro BT -tuotetta rakennusten katoissa.

Mitä mieltä olet WAF-ehdokkuudestasi?

 • Se on luonnollisestikin todella hienoa. Kun on tehnyt projektin, joka on kilpailuun osallistumisen arvoinen, tuntuu hyvältä, että pääsee ehdokkaaksi. En tiedä, miten tulee käymään. Tiedän vain sen, että muut ehdolla olevat projektit ovat merkittäviä. Olen erikoistunut suunnittelemaan rakennuksia pieniin tiloihin suurkaupungeissa, jotka on jo täyteen rakennettu. Toivottavasti tyylini on kilpailukykyistä tässä palkintomittelössä.

 

 

Tin House on parhaillaan ehdokkaana ja palkittu seuraavissa:

 

 • Finalisti: BD’s Architect of the Year Awards 2017, UK – Individual House
 • Finalisti: World Architecture Festival 2016

 • Voittaja: RIBA London Award 2016
 • Finalisti: RIBA National House of the Year 2016
 • Finalisti: Stephen Lawrence Prize 2016