5
Asiakasesimerkkejä Yhteistestaukset tehostavat tuotekehitystä ja vahvistavat asiakkaan ja tavarantoimittajan välistä suhdetta

 
Tilaa jo tänään Special Steelsin uutiskirje
ja saat viimeisimmät uutiset Hardoxista sähköpostiisi

 

TILAA UUTISKIRJE

Yhteistestaukset tehostavat tuotekehitystä ja vahvistavat asiakkaan ja tavarantoimittajan välistä suhdetta

Baijerilainen Bergauer ja SSAB ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Yritykset tekevät yhdessä testejä ja etsivät ratkaisuja, jotka pidentävät laitteiden ja niiden osien käyttöikää, ja tästä on hyötyä molemmille osapuolille.

Haaste

Bergauer perustettiin vuonna 1961 ajoneuvojen telaketjukorjaamona, mutta yritys laajensi myöhemmin toimintaansa muiden koneiden ja kulutusosien valmistukseen ja korjaukseen. Näitä ovat esimerkiksi kaivinkoneiden kauhat, kalliolouhoslaitteet sekä kierrätysteollisuuden hakkurien ja terien kulutusosat. Koska tällaisten koneiden osat altistuvat erittäin kovalle kulutukselle, yrityksen on käytettävä korkealaatuisia teräksiä, joilla on suuri iskusitkeys. Bergauer valitsi Hardox®-teräksen ensimmäistä kertaa jo vuonna 1978, ja on ollut SSAB:n uskollinen asiakas siitä lähtien.

Ratkaisu

Hardox®-teräksen testaaminen yhdessä on vahvistanut yritysten välistä suhdetta. Robert Bergauer arvostaa sitä, että hänellä ja hänen yrityksellään on suora, toimiva yhteys SSAB:hen ja sen tekniseen tukitiimiin.

”Testien avulla voimme arvioida kulumiseen liittyviä ongelmia. Sekä SSAB että me haluamme löytää ratkaisuja, jotka pidentävät tuotteiden käyttöikää, sillä tämä lisää tuottavuutta kaikkien osapuolten näkökulmasta. Hardox®-kulutuslevyistä valmistetut kulutusosat kestävät pidempään, tarvitsevat vähemmän huoltoa ja pienentävät tuotteen käyttökustannuksia”, Bergauer selittää.

Hänen mieleensä tulee tuore esimerkki eräästä kierrätysyrityksestä: ”Yrityksen kansio- ja paperisilppurin 40 hakkuria olivat jo puolen vuoden käytön jälkeen niin epämuodostuneita ja rikkinäisiä, että kone ei enää toiminut. Näin pääsi käymään, vaikka valmistaja oli lähettänyt varaosia veloituksetta.”

Valmistaja väitti, että rikkoutuminen johtui ”vieraista esineistä”. Ongelman syynä oli kuitenkin se, että hakkurit, joiden kovuus oli noin 320 HBW, vääntyivät ja menivät rikki alasimeen osuessaan. Niiden pirstaleet lisäsivät silppurin vaurioita.

”Neuvoteltuamme SSAB:n kanssa suosittelimme asiakkaalle Hardox® 500- ja 600-teräksiä. Kone on nyt ollut käytössä yli kuukauden, ja tehtaanjohtaja on tyytyväinen, sillä ratkaisimme ongelman nopeasti ja teimme kilpailukykyisen hintatarjouksen”, Bergauer kertoo.

Yhteistestaukset tehostavat tuotekehitystä

Edut asiakkaalle

  • Yhdessä tehtyjen testien avulla yritys pystyi arvioimaan kulumiseen liittyviä ongelmia ja löysi tavan pidentää hakkurien käyttöikää.
  • Yritys pystyi tarjoamaan omille asiakkailleen parempia tuotteita ja palveluita.
  • SSAB:n korkealaatuisen teknisen tuen ansiosta Bergauer pystyi ratkaisemaan kulumiseen liittyvät ongelmat. Lisäksi yrityksen oli helpompi toimittaa hankalat tilaukset, ja se löysi uusia toiminta-alueita.