5
Asiakasesimerkkejä Hardox® auttaa venäläisiä jäteautoja tekemään tulosta jätteillä

 
Tilaa jo tänään Special Steelsin uutiskirje
ja saat viimeisimmät uutiset Hardoxista sähköpostiisi

 

TILAA UUTISKIRJE

Hardox® auttaa venäläisiä jäteautoja tekemään tulosta jätteillä

Venäläinen jäteautojen valmistaja MosKomMash käyttää nyt autojensa peräosassa Hardox® 450 -terästä. Tämä on parantanut peräosan laatua huomattavasti – nyt se kestää pitempään ja auttaa pienentämään kustannuksia.

Haaste

MosKomMashin jäteautojen peräosassa käytettiin 8 mm paksua pehmeää terästä ja pohjassa vahvikkeita. Kun taloustilanne muuttui, yritys alkoi pohtia keinoja tehostaa tuotantoaan ja käyttämiään materiaaleja.

”Nousukaudella emme edes harkinneet Hardox®-terästä, sillä keskityimme massatuotantoon innovaatioiden sijaan – olkoonkin, että tuotekehitys on aina ollut meille tärkeää”, yrityksen pääsuunnittelija Alexander Melnik kertoo. ”Olimme kyllä kuulleet Hardox®-teräksestä, mutta tapasimme SSAB:n Moskovan-edustajan vasta talouden käännyttyä laskuun, ja tuolloin päätimme testata Hardox®-terästä jäteautoissamme.”

Ratkaisu

8 mm:n paksuinen peräosa vaihdettiin kahdessa testiautossa 5 mm:n paksuiseen Hardox® 450 -teräkseen ilman vahvikkeita. Melnik kertoo, että tulokset ylittivät kaikki hänen odotuksensa. Hardox® 450 -teräksestä valmistettu peräosa kesti kolme kertaa pitempään kuin pehmeästä teräksestä valmistettu tavallinen perä. Lisäksi paino ja tuotantokustannukset pienenivät, koska hitsaustöitä tarvittiin vähemmän. Yritys sai myös hitsausohjeita SSAB:ltä.

”Pehmeän teräksen vaihtaminen Hardox®-teräkseen maksaa noin 117 dollaria, mutta se ei ole mitään verrattuna meidän ja loppukäyttäjien saamiin etuihin”, Melnik toteaa. MosKomMash on ensimmäinen venäläisyritys, joka käyttää Hardox®-terästä tähän tarkoitukseen, ja Melnik uskookin, että Hardox® parantaa yrityksen autojen laatua ja luotettavuutta huomattavasti.

Edut asiakkaalle

  • Kuorma-autojen peräosa kestää kolme kertaa pitempään kuin pehmeästä teräksestä valmistettuna.
  • Hitsaustöitä tarvitaan vähemmän, paino kevenee ja tuotantokustannukset pienenevät.
  • Tuotekehitys on parantanut tuotteiden laatua ja luotettavuutta ja investoinnin tuottoa.