5
Asiakasesimerkkejä HCRDI ja SSAB sinetöivät kumppanuutensa tavoitteinaan tuoteinnovaatiot ja menestys

 
Tilaa jo tänään Special Steelsin uutiskirje
ja saat viimeisimmät uutiset Hardoxista sähköpostiisi

 

TILAA UUTISKIRJE

HCRDI ja SSAB sinetöivät kumppanuutensa tavoitteinaan tuoteinnovaatiot ja menestys

Kiinalaisen Anhuin maakunnan pääkaupungissa, Hefeissä, puhaltavat muutosten tuulet. Hefei Cement Research & Design Institute (HCRDI) alkoi käyttää Hardox®-kulutuslevyjä valmistamiensa telapuristimien ja separaattoreiden sisällä vuonna 2005. Hardox® 500:n ansiosta tuotteet kestävät nyt paremmin kulumista, tarvitsevat vähemmän huoltoa ja ovat pitkäikäisempiä.

Haaste

HCRDI:n tuotteilla on merkittävä rooli sementin valmistuksessa. Sementtiklinkkeri murskataan telapuristimella ennen sen siirtämistä sementtimyllyyn lopullista jauhamista varten. Hienojakoiset hiukkaset erotellaan karkeammista separaattorin avulla. Hienojakoiset hiukkaset kerätään talteen ja karkeammat palautetaan jauhettaviksi.

Alkutaipaleellaan HCRDI:llä oli tapana lisätä pehmeän teräksen päälle kulutuskerros, joka oli valmistettu yrityksen omasta kulutuksenkestävästä pinnoitemateriaalista. Prosessi kuitenkin osoittautui tehottomaksi eivätkä tulokset täyttäneet HCRDI:n tiukkoja kriteerejä.

”Haluamme, että telapuristimien ja separaattoreiden valmistusprosessi on mahdollisimman yksinkertainen ja edullinen”, Mill Engineering Co., Ltd:n johtaja Zhang Yonglong kertoo. ”Emme kuitenkaan halua tinkiä laadusta. Ennen kuin aloimme käyttää tuotteissamme Hardox®-kulutuslevyjä, meillä oli jatkuvasti huolto-ongelmia ja vuorauslevyjen vaihtaminen oli hankalaa.”

Ratkaisu

”Tutustuimme SSAB:n tuotteisiin vuonna 2002”, Yonglong kertoo. Lähetimme insinöörimme ulkomaille hankkimaan tietoja erimaalaisista valmistajista. Pitkän testauksen jälkeen päätimme aloittaa Hardox® 500 -kulutuslevyjen käytön vuoden 2005 alussa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tuloksiin.”

”SSAB:n asiantuntijat eivät ole mitään keskinkertaisuuksia”, Yonglong jatkaa. ”Insinöörimme pitävät jatkuvasti yhteyttä SSAB:n teknisiin päällikköihin. He keskustelevat puhelimitse useita kertoja kuussa ja tapaavat tarvittaessa. Kokeilemme mielellämme uusia tuotteita. Harkitsemme parhaillaan Hardox® 600 -teräksen käyttöä joissakin koneidemme osissa.”

HCRDI:n myynti nousi vuoden 2005 120 miljoonasta juanista 1,6 miljardiin vuonna 2009. Yritys ja sen brändi ovat tulleet tunnetuiksi Kiinassa. Yrityksessä tehdäänkin jatkuvasti ylitöitä, jotta kasvavaan kysyntään voitaisiin vastata. Suunnittelussa keskitytään kulujen pienentämiseen, ylläpidon helpottamiseen, käyttöiän pidentämiseen sekä ilmansaasteiden ja melun vähentämiseen. Tämä ei vielä riitä Yonglongille, joka on asettanut tavoitteet korkealle.

"Laitoksemme nykyinen tuotantokapasiteetti on 5 000 tonnia sementtiä päivässä, mutta suunnitteilla on uusi laitos, jonka päivittäinen kapasiteetti on 10 000 tonnia”, hän kertoo. ”Uskomme, että tämä on vain ajan kysymys, sillä teemme läheistä yhteistyötä SSAB:n kanssa.”

 

Lisätietoja Hardox® 550- ja Hardox® 600 -teräksistä