5
Asiakasesimerkkejä Customer case Winkelbauer
hardox asiakasesimerkki winkelbauer kauha

Hardox® 500 Tuf kauhoihin

Uusi Hardox® 500 Tuf -kulutusteräs auttaa Winkelbaueria valmistamaan kestävämpiä kauhoja

Itävaltalainen Winkelbauer GmbH on Euroopan johtava kulutusta kestävien kauhojen ja rakennuskoneiden valmistaja. Yritys on yksi ensimmäisistä SSAB:n uuden Hardox® 500 Tuf -kulutusteräksen käyttöönottajista. Vaihdettuaan parempaan teräkseen Winkelbauer on voinut tarjota asiakkailleen koneita, jotka kantavat enemmän kuormaa ja kestävät entistä pidempään.

Hardox® 500 Tuf on kulutusteräs, joka soveltuu erinomaisesti Winkelbauerin valmistamiin korkean suorituskyvyn kauhoihin. Hardox® 500 Tuf on ensimmäinen 500 brinellin (HB) kulutuslevy, joka vastaa ominaisuuksiltaan rakenneterästä. Se on samanaikaisesti sekä erikoisluja että erittäin kova, ja sen sitkeys on taattu. Tästä teräksestä valmistettujen tuotteiden käyttöikä on 70–100 % pidempi kuin tavanomaisesta 400 HB:n kulutusteräksestä valmistettujen. Lisäksi se kestää tavallista paremmin kulutusta.

”Kerromme nykyisin asiakkaillemme, että heillä on kaksi hyvää vaihtoehtoa: Kauhat voidaan valmistaa Hardox® 500 Tuf -teräksestä tavallista kevyemmiksi Winkelbauerin kauhoille tyypillisestä pitkästä käyttöiästä tinkimättä, tai Hardox® 500 Tuf -terästä voidaan käyttää samoissa mitoissa kuin aiemminkin, jolloin kauhan käyttöikä pitenee merkittävästi ja sen ylläpitokustannukset pienenevät huoltovälien pidentyessä”, Winkelbauerin toimitusjohtaja Michael Winkelbauer kertoo.

 

Olen kiinnostunut pidemmästä käyttöiästä – ottakaa minuun yhteyttä

Michael Winkelbauer on itävaltalaisen Winkelbauer GmbH -perheyrityksen johtaja jo kolmannessa sukupolvessa.

Kolme kauhallista neljän sijaan

Ohuempaa Hardox® 500 Tuf -terästä käyttävien Winkelbauerin uuden sukupolven kauhojen taarapaino on 10–16 % pienempi, mutta niiden käyttöikä on kuitenkin yhtä pitkä kuin aiemman sukupolven kauhojen. Tämän ansiosta kuormaa voi kasvattaa 6–10 prosenttia samalla kokonaispainolla.

Winkelbauer suunnitteli erään asiakkaansa pyynnöstä kauhan, jolla kuorma-auto voidaan lastata täyteen 24 tonnin kokonaiskapasiteettiin vain kolmella kauhallisella. Tämä säästää 25 prosenttia lastausajasta, ja käyttäjä voi olla varma siitä, että kolme täyttä kauhallista riittää.

Kova ja sitkeä kylmissäkin olosuhteissa

Hardox® 500 Tuf -levyissä yhdistyvät toisiinsa kaikki Hardox® 450- ja Hardox® 500 -kulutusterästen parhaat ominaisuudet. Sen taattu iskuenergia -20 °C:ssa on 27 J, ja 20 mm:n levyn tyypillinen arvo -40 °C:ssa on 45 J. Sillä on lisäksi poikkeuksellisen kapea kovuuden vaihteluväli: 475–505 HBW. Hardox® 500 Tuf -teräksen arvioitu suhteellinen käyttöikä on SSAB:n WearCalc-ohjelmistolla tehtyjen kulutuslaskelmien mukaan 85–100 % pidempi kuin Hardox® 400 -teräksen.

Nopeasti tuotantoon

Winkelbaueriin on tehnyt vaikutuksen paitsi uuden teräslajin laatu, myös SSAB:n vankkumaton tuki ja halu pidentää tuotteiden käyttöikää.

”Tavallisesti uuden materiaalin testaamiseen kuluu 1–2 vuotta. Emme voi käyttää niin paljon aikaa, joten tarvitsemme kumppanin, johon voimme luottaa. SSAB:lta saamamme tuki on ollut alusta asti vertaansa vailla, eivätkä kilpailijoiden tuotteet yllä samaan laatuun. Kun SSAB tuo markkinoille uuden teräksen, voimme olla varmoja siitä, että yritys toimittaa juuri sitä, mitä lupaakin”, Michael Winkelbauer toteaa.

 

HALUAISIN KONSULTOINNIN SSAB:N ASIANTUNTIJOILTA

Ohuemman Hardox® 500 Tuf -teräksen ansiosta Winkelbauerin uuden sukupolven kauhojen taarapaino on jopa 16 % pienempi, mutta niiden käyttöikä on kuitenkin yhtä pitkä kuin aiemman sukupolven kauhojen.

Helposti koneistettavissa

Hardox® 500 Tuf -terästä voidaan hitsata ja käsitellä samoilla koneilla kuin muitakin Hardox®-teräksiä. Sen taivutettavuussuositukset ovat samat kuin Hardox® 450 -teräksellä.

”Ennen tuotannon käynnistämistä olemme luonnollisesti testanneet terästä ja tehneet koehitsauksia. Koska hitsaussaumojen vähentäminen on tärkeää tuotantokustannusten pienentämiseksi ja suorituskyvyn parantamiseksi, olemme analysoineet teräksen kulumista ja muuttaneet kauhojemme rakennetta ja muotoilua siten, että niissä hyödynnetään mahdollisimman hyvin Hardox® 500 Tuf -teräksen mekaaniset ominaisuudet”, Michael Winkelbauer kertoo.

Hardox® 500 Tuf -teräksen edut kauhoissa

Hardox® 500 Tuf soveltuu ihanteellisesti kaikenkokoisten ja -muotoisten kovalle kulutukselle altistuvien kauhojen valmistusaineeksi. Teräksen suuren lujuuden, erinomaisen kovuuden ja taatun sitkeyden ansiosta kauhat kestävät tavallista pidempään ja säilyttävät alkuperäisen muotonsa.

 

Lataa täältä kauhoissa käytettävän Hardox® 500 Tuf -teräksen tekniset tiedot

Jo kolme kauhallista uudella Hardox® 500 Tuf -teräksestä valmistetulla kulutusta kestävällä kauhalla riittää täyttämään 24 tonnin kuorman ylittämättä valmistajan määrittelemää suurinta kokonaispainoa kauhalliselle.

Pyydä lisätietoja vaihtamisesta entistä parempaan teräkseen

Lue, mitä etuja Hardox® 500 Tuf -teräkseen siirtyminen voi tuoda laitteistollesi ja toimintaasi. Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen kanssamme, niin kartoitamme juuri sinun tarpeisiisi ja kulutusolosuhteisiisi parhaiten sopivat ja kustannustehokkaimmat tuotteet.

 

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ   OTA YHTEYTTÄ MYYNTIIN

Pidempi käyttöikä

Hardox® 500 Tuf -teräksen käyttöikä on graniitin liukumisesta aiheutuvaan kulumiseen perustuvien WearCalc- ja TippCalc-laskelmien perusteella kaksinkertainen verrattuna Hardox® 400 -teräkseen.

Sitkeä kylmissäkin olosuhteissa

Hardox® 500 Tuf -teräksellä on erinomainen iskusitkeys jopa pakkasella. Kaikkien paksuuksien taattu iskuenergia -20 °C:ssa on 27 J. 20 mm paksujen kulutuslevyjen tyypillinen arvo -40 °C:ssa on 45 J.

Helposti koneistettavissa

Hardox® 500 Tuf -terästä voidaan käsitellä samoilla valmistusmenetelmillä kuin muitakin Hardox®-teräksiä. Sen taivutettavuussuositukset ovat samat kuin Hardox® 450 -teräksellä.

Lisätietoa tuottavuutta lisäävistä ja kestävän kehityksen mukaisista ratkaisuista

Tutustu etuihin, joita Hardox®-teräksestä valmistetut kauhat tuovat rakennus- ja kaivosteollisuuteen

Lue, mitä etuja vaihtamisella on

Täytä alla olevat tiedot ja otamme sinuun yhteyttä teräksen päivittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tämän lomakkeen lähettämällä myönnät SSAB:lle luvan henkilötietojesi käsittelemiseen ja hyväksytSSAB:n tietosuojaselosteen. Noudatamme aina paikallista tietosuojalainsäädäntöä