5
SSAB Weathering
Säänkestävät SSAB Weathering- ja COR-TEN®-teräkset

ASIAKKAAN TARPEISIIN OPTIMOITU SÄÄNKESTÄVÄ TERÄS, JOLLA ON ALHAISET HUOLTOKUSTANNUKSET

Säänkestävät SSAB Weathering- ja COR-TEN®-teräkset minimoivat elinkaarikustannukset, sillä niille ei tarvitse tehdä juuri lainkaan huoltomaalauksia. COR-TEN® on lisensoitu tuotemerkki ja osa  SSAB Weathering -terästen tuoteperhettä.

Watch the webinar about reduced maintenance cost for painted weathering steel structures

Mitä COR-TEN®- ja SSAB Weathering -teräkset ovat?

COR-TEN® on luja, niukkaseosteinen ja hitsattava rakenneteräs, jolla on poikkeuksellisen hyvä säänkestävyys. Teräksen kemiallisen koostumuksen ansiosta sen pintaan muodostuu patinakerros, joka suojaa sitä teräksen mekaanisia ominaisuuksia muuttamatta. Paitsi että patinakerros suojaa terästuotteita ilmastokorroosiolta, se myös tekee niistä näyttäviä. 

Mikä parasta, nämä teräkset ovat tavallisia teräksiä ympäristöystävällisempiä.

SSAB Weathering- ja COR-TEN®-terästen säänkestävyys ja konepajaominaisuudet tekevät niistä kustannustehokkaan vaihtoehdon erittäin moniin käyttökohteisiin.

Patina – ihanteellinen korroosiosuoja

SSAB Weathering -teräkset ovat erittäin lujia, ja kun teräs altistuu vuorotellen sekä kosteille että kuiville olosuhteille, sen pintaan muodostuu patinakerros, joka suojaa sitä tehokkaasti. Tämän ansiosta maalaamattoman säänkestävän teräksen huollontarve on minimaalinen – patinakerros hidastaa teräksen ruostumista merkittävästi.
 

Ainutlaatuinen ulkoasu jokaiselle projektille

Säänkestävä teräs on tavallisesta teräksestä poiketen mattapintaista, joten se ei ole niin heijastavaa kuin tavallinen teräs. Sen omaleimainen, ajan myötä muuttuva pronssinsävyinen pinta muodostuu patinoitumisen edetessä, joten jokainen projekti on visuaalisesti ainutlaatuinen.

SSAB Weathering- ja COR-TEN®-teräkset tekevät toimistorakennusten, omakotitalojen sekä taideteosten ja muiden ulkona olevien rakenteiden pinnoista omaleimaisia ja viehättäviä.

COR-TEN®-teräksen patinoitumisprosessi

Kun teräs altistuu kosteille ja kuiville olosuhteille, sen pinta alkaa aluksi hapettua samalla tavoin kuin tavallisen teräksen pinta. Ajan myötä hapettuneesta pinnasta kuitenkin kehittyy patinakerros, ja pinnan väri muuttuu alun punaruskeasta vaalean- tai tummanruskeaksi.

Muutosvauhti ja lopullinen väri riippuvat käyttökohteen ilmasto-olosuhteista ja ilmanlaadusta. Rikkipitoinen ilma nopeuttaa hapettumista ja tekee patinasta tummemman. Myös kosteuden ja kuivuuden nopea vaihtelu nopeuttaa patinapinnan kehittymistä. Patinan muodostuminen kestää tyypillisesti 2–6 vuotta.

SSAB Weathering- ja COR-TEN®-terästen edut

Soveltuu erinomaisesti maalaukseen

Soveltuu erinomaisesti maalaukseen

SSAB Weathering- ja COR-TEN®-terästen maalipinta kestää tavallisesti kaksi kertaa kauemmin kuin tavallisen hiiliteräksen maalipinta.

Säänkestävällä teräksellä on merkittäviä ympäristöetuja, sillä se kestää käytännöllisesti katsoen ikuisesti ilman maalausta tai muunlaista huoltoa

Ympäristöystävällinen

Säänkestävällä teräksellä on merkittäviä ympäristöetuja, sillä se kestää käytännöllisesti katsoen ikuisesti ilman maalausta tai muunlaista huoltoa.
SSAB Weathering -terästen myötölujuus on jopa 960 MPa, joten siitä voidaan valmistaa lujia, kevyitä ja kestäviä rakenteita.

Erikoisluja rakenneteräs

SSAB Weathering -terästen myötölujuus on jopa 960 MPa, joten siitä voidaan valmistaa lujia, kevyitä ja kestäviä rakenteita.

Ota yhteyttä

Voit pyytää säänkestävien SSAB Weathering- ja COR-TEN®-terästen hintatiedot ja tilausohjeet puhelimitse tai sähköpostitse.

Ota yhteyttä