5
Equalizer – hämmästyttävää tasapainoa

 

Tilaamalla neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeemme
pysyt ajan tasalla Strenx®-rakenneteräksiin liittyvistä uutisista

 

Tilaa uutiskirje

Equalizer – hämmästyttävää tasapainoa

Eteläafrikkalainen maatalouskoneiden valmistaja Equalizer on ylpeä moderneista tuotteistaan. Se on istutus- ja kylvökoneiden suunnittelun, valmistuksen ja maailmanlaajuisen jakelun johtava toimija, jonka tuotteet auttavat viljelijöitä pienentämään kustannuksia, lisäämään tehokkuutta ja parantamaan satomääriä. Tämän takaamiseksi erikoisluja Strenx®-rakenneteräs on keskeisessä asemassa suunnitteluprosessissa.

SSAB Strenx Equilizer

Equalizerin mukaan kylvö- tai istutuskoneen suunnittelu muistuttaa sillan suunnittelua siinä, että painon ja lujuuden välille on löydettävä juuri oikea tasapaino. 

”Painoa ei voi lisätä loputtomiin, sillä silloin lopputuloksena on epäkäytännöllinen kone, joka vaatii valtavasti hevosvoimia jo pelkkään maaperän läpi pääsemiseen. Koneen on selviydyttävä työstä, johon se on suunniteltu, joten sen on oltava samaan aikaan mahdollisimman kevyt ja luja”, Equalizerin toimitusjohtaja Gideon Schreuder kertoo.

Painoon ja lujuuteen liittyvien haasteiden vuoksi Equalizer käyttää erikoislujaa rakenneterästä kaikissa suurissa istutus- ja kylvökoneissaan. 

Mukana alkumetreiltä asti

Vuonna 2000 perustetun Equalizerin tuotteita on tätä nykyä käytössä tuhansittain. Yritys aloitti Strenx®-teräksen käytön vuonna 2004 eikä ole katunut valintaansa.  

”Olemme käyttäneet erikoisterästä hyvin varhaisesta vaiheesta alkaen, ja ilman sitä meillä menisi paljon huonommin kuin nyt”, Schreuder toteaa. ”Yhdessä ensimmäisistä erikoisteräksestä valmistetuista yksiköistämme onnistuimme vähentämään painoa noin 40 prosentilla verrattuna alkuperäiseen malliin, johon käytettiin S355-tyyppistä terästä.” 

Vuosien mittaan Equalizer on pystynyt Strenx®-teräksen ansiosta tarjoamaan asiakkaidensa vaatimaa suorituskykyä, esimerkiksi pitkää käyttöikää ja luotettavuutta. Näiden tärkeiden ominaisuuksien ohella myös maailmanlaajuisen kilpailukyvyn ylläpitäminen on tärkeä materiaalin tuoma etu.  

Kuten Equalizerin tuotantojohtaja Nicholas Davies kertoo, uutta tuotetta suunniteltaessa tavoitteena ei ole pelkästään erikoisteräksen käytön aloittaminen.

”Tunnemme erikoislujan teräksen edut jo entuudestaan ja haluamme tehdä kaiken oikein alusta alkaen. Tästä syystä erikoislujan teräksen ominaisuudet otetaan huomioon jo suunnittelun alkuvaiheessa.”

Erikoislujat teräsputket

SSAB Strenx Equilizer

Edistyksellisen suunnitteluajattelun myötä Equalizer on valinnut erikoislujat putket. Valinta on avannut monia ovia ja mahdollistanut muun muassa entistä laajemmalle yltävien ja monikäyttöisempien tuotteiden luomisen.

”Komponettien osalta Equalizer selvittää nyt erikoislujien putkien käyttömahdollisuuksia koneidensa rungoissa”, Saharan eteläpuolisesta Afrikasta vastaava SSAB Special Steelsin tekninen kehityspäällikkö Ricardo de Villiers kertoo. ”Yritys näkee ne paljon aiempaa kustannustehokkaampina ja on alkanut jopa käyttää Strenx® 700 -putkia aiemmin käyttämiensä heikompien teräslaatujen sijaan.”

Kovan maan muokkaamisesta aiheutuvan tärinäkuormituksen ja muut mahdolliset ongelmat selättääkseen Equalizer valitsee jokaisen suunniteltavan komponentin teräsputkien materiaalit ja paksuudet tiiviissä yhteistyössä SSAB:n kanssa.

Kookas mutta kevyt

Equalizer SL Maximus 24 -istutuskone on hyvä esimerkki erikoislujan Strenx®-teräksen mahdollistamista innovaatioista. Kyseessä on maailman ainoa hyötykuormaltaan 10 tonnin kone, joka on myös istutusalaltaan Afrikan suurin ja kuuluu maailmanlaajuisestikin kookkaimpien istutuskoneiden joukkoon.   Viljelijöille tästä on monenlaista etua.

”Viljelijä voi istuttaa 50 hehtaaria enemmän tunnissa tämän koneen avulla, mikä on melko tuntuva lisäys”, Davies selittää.  ”Samaan aikaan hän voi säästää noin 420 litraa dieseliä koko istutuskautena.”


My Inner Strenx® 

Equalizer liittyi vastikään SSAB:n My Inner Strenx® -ohjelmaan. Ohjelma on suunnattu valmistajille, jotka haluavat tehdä ensiluokkaisia tuotteita Strenx®-rakenneteräksestä. Se tuo valmistajien ulottuville entistä paremman tuen ja auttaa alan toimijoita ja loppukäyttäjiä tunnistamaan tuotteet, joissa käytetään ensiluokkaista terästä sekä ja valmistajat, jotka käyttävät laatuvarmistettuja tuotantomenetelmiä.

Ohjelman kautta Equalizer saa SSAB:ltä neuvoja ja tukea tuleviin innovaatioihinsa. 

 ”Näiden vuosien aikana erikoisteräs on antanut meille kyvyn kilpailla ja innoittanut meitä ylittämään itsemme ja luomaan huippuluokan tuotteita”, Schreuder sanoo. ”Sen saavuttaminen edellyttää sitä, että teemme kaikessa parhaamme, ja Strenx® on auttanut meitä siinä.”