5 5
Tuotevalikoima ja tietolomakkeet Strenx® -teräs on tärkeä osa Keslan laatua

 

Tilaamalla neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeemme
pysyt ajan tasalla Strenx®-rakenneteräksiin liittyvistä uutisista

 

Tilaa uutiskirje

My Inner Strenx

Strenx® -teräs on tärkeä osa Keslan laatua

Kesla on 60-vuotias perheyritys, jonka tuotanto käynnistyi maatalouteen valmistettavilla tuotantovälineillä. Nyt pääasiallinen tuotanto koostuu materiaalinkäsittelyyn tarkoitetuista, alustaan integroitavista laitteista, kuten auto- ja teollisuusnostureista, traktorikuormaimista, metsäkonenostureista, hakkureista ja harvesterikourista. Tuotteita viedään yli 30 eri maahan.

Kesla on 60-vuotias perheyritys, jonka tuotanto käynnistyi maatalouteen valmistettavilla tuotantovälineillä. Nyt pääasiallinen tuotanto koostuu materiaalinkäsittelyyn tarkoitetuista, alustaan integroitavista laitteista, kuten auto- ja teollisuusnostureista, traktorikuormaimista, metsäkonenostureista, hakkureista ja harvesterikourista. Tuotteita viedään yli 30 eri maahan.

Teräslevy on Keslan tuotteiden tekemisen perusta. Kesla on käyttänyt kotimaista Rautaruukin terästä jo kauan ja siirtynyt SSAB:n asiakkaaksi pohjoismaisessa terästeollisuudessa tapahtuneen yritysten yhdistymisen myötä. 

Teräksen laadulla on selkeästi merkitystä asiakkaillemme, jotka odottavat tuotteiden kestävän suuria kuormia, jatkuvaa työskentelyä ja vieläpä ilmastollisia ääriolosuhteita. My Inner Strenx® -merkki on helppo tapa kertoa laadusta ilman pidempiä selittelyjä, kertoo Keslan markkinointisuunnittelija Miia Tirkkonen. Merkki kiinnitetään itse tuotteeseen sen viimeistelyvaiheessa, jonka lisäksi ohjelmaa tuodaan esille myös myyntimateriaaleissa. My Inner Strenx® -ohjelma on hyvä keino alan toimijoille ja loppukäyttäjille tunnistaa valmistajat sekä laadukkaat tuotteet, jotka käyttävät ensiluokkaista terästä, ja tuotantomenetelmät, jotka täyttävät tiukat laatuvaatimukset.

Uusi teräslevy toi konkreettisia hyötyjä

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa Keslan tuotteista valmistetaan tänä päivänä Strenx 700 MC Plus -teräslevystä, johon siirryttiin aiemmasta teräslaadusta pari vuotta sitten.

Uuden materiaalin käyttö on tuonut tuotantoon selviä etuja, Kurkinen ja Kinnunen kertovat. Teräslevy pystytään hyödyntämään tuotannossa tarkemmin, sillä nosturipuomien lisäksi samasta levystä voidaan leikata useita pienempiä nosturin tarvitsemia komponentteja. Lisäksi koska levyt ovat hyvin mittatarkkoja, on niiden tehokas hyödyntäminen mahdollista ja virheellisten kappaleiden määrä jää vähäiseksi, miehet vakuuttavat.


Strenx steel timber trailer

Lisäetua tulee mm. siitä, että Strenx® 700-sarjan levy on hyvin taivutettavissa. Materiaali on myös hyvin puhdasta, jonka ansiosta se on helposti hitsattavissa ja maalattavissa. Nyt minimi taivutussäde on kolmanneksen pienempi kuin Keslan aiemmin käyttämässä teräksessä. Puhtauden ja hyvän pinnanlaadun ansiosta Strenx® 700 MC Plus on helposti muovattavaa ja erittäin sitkeää, joten se kestää erinomaisesti murtumatta.

Strenx 700 MC Plus monikäyttöisyyden ansiosta tehtaalla on teräslevynimikkeiden määrä voitu puolittaa, mikä helpottaa tuotannonsuunnittelua ja materiaalihallintaa, miehet toteavat.

Nosturin suunnittelu on kompromissi painon ja kestävyyden välillä. Strenx® 700 MC Plus –materiaalin ansiosta on voitu suunnitella entistä kevyempi nosturi kestävyydestä tinkimättä. Ja sen pakkasen kestävyys on jopa -60 astetta, mikä riittää Siperiassakin, miehet vakuuttavat.

Kyllä asiakas saa nyt paremman tuotteen kuin vielä 10 vuotta sitten, he toteavat, vaikka muistuttavat samalla, etteivät nekään huonoja olleet. Silloin valmistettuja laitteita on edelleen aktiivikäytössä ja kun käyttötunteja tulee joka vuosi asiakkaasta riippuen jopa tuhansia, ovat nostimen rakenteisiin kohdistuvat rasitukset todella kovia. Hyvän laatunsa ansiosta Kesla-tuotteiden jälleenmyyntiarvo pysyy hyvänä.