5
Asiakasesimerkkejä Tunnettu kuorma-autojen kehitystyön uranuurtaja Mack Trucks käyttää erikoislujaa terästä

 

Tilaamalla neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeemme
pysyt ajan tasalla Strenx®-rakenneteräksiin liittyvistä uutisista

 

Tilaa uutiskirje

Tunnettu kuorma-autojen kehitystyön uranuurtaja Mack Trucks käyttää erikoislujaa terästä

Raskailla ajoneuvoilla tehtävät maantiekuljetukset ovat ensiarvoisen tärkeitä arkisten hyödykkeiden jakelussa kaikkialla maailmassa. Koska maantieliikenne on runsasta, kaikki ympäristövaikutuksia vähentävät tai turvallisuutta lisäävät parannukset ovat merkitseviä.

Mack Trucks on osa Volvo Groupia ja yksi Yhdysvaltain suurimmista autoalan yrityksistä. Se loi uuden jousitusjärjestelmän hyödyntämällä erikoislujan teräksen ominaisuuksia. Kehitystyön ansiosta ajoneuvojen ajettavuus parani ja renkaat kuluvat jopa 25 prosenttia tavallista vähemmän. Uuden jousituksen ansiosta ajoneuvot ovat myös turvallisempia ja ajomukavuus on parempi.

Uraauurtava parannus raskaiden ajoneuvojen rakenteeseen

Mack Twin Y™ -ilmajousitus on aivan uudenlainen kuorma-autojen jousitusjärjestelmä, joka on entistä kevyempi ja parantaa ajettavuutta merkittävästi. Ratkaisu pohjautuu tukivarteen, jossa on kaksi erikoislujasta teräksestä valmistettua rakenneprofiilia, jotka vaimentavat ajoneuvon taka-akseliin kohdistuvaa voimaa mullistavalla tavalla.

Tämä uusi ratkaisu vähentää tärinää ja lisää renkaiden pitoa. Sen lisäksi, että ohjaus, jarruteho ja ajomukavuus ovat selvästi parempia, Twin Y -tukivarsi myös vähentää merkittävästi renkaan kulumista. Lisäksi Twin Y on kevyt ja luja, mikä tarkoittaa sitä, että jousitusjärjestelmällä on pitkä käyttöikä ja alhaiset ylläpitokustannukset.

Mack Trucks on asentanut uuden jousitusjärjestelmän rekkojensa taka-akseleihin. Vuoden 2013 alkupuolelta alkaen järjestelmiä on asennettu Mack Pinnacle -malliin, joka on suunniteltu mannertenvälisiin raskaiden kuormien kuljetuksiin Pohjois-Amerikassa.

Twin Y -tukivarressa on kaksi stanssattua, Domex 100 XF- / Domex 650 MC -teräksestä* valmistettua levyä, jotka vaimentavat akselin pystysuuntaista liikettä jousitusjärjestelmän ilmajousikomponentin avulla.

Edut: vahvemmat, kevyemmät ja kestävämmät tuotteet

Twin Y -jousitusjärjestelmän etuja ovat erikoislujan teräksen vahvuus ja joustavuus, ja se on mullistava tapa vaimentaa akselien tuottamaa liikettä. Jousitus parantaa ajettavuutta ja vähentää samalla merkittävästi renkaiden kulumista, joka on kuljetusalan kolmen suurimman kuluerän joukossa. Pidempi käyttöikä tarkoittaa myös sitä, että huoltotaukoja tarvitaan vähemmän, koska renkaita ei tarvitse vaihtaa niin usein ja jousitusjärjestelmä tarvitsee vähemmän huoltoa.

Uusi malli voi keventää ajoneuvon painoa jopa 180 kg muihin ilmajousitusjärjestelmiin verrattuna.

Erikoislujasta teräksestä valmistetun mallin ansiosta Mack Trucks -autojen valmistusprosessikin on huomattavasti entistä yksinkertaisempi, puhtaampi ja tehokkaampi.

* Nykyisin Strenx® 100 XF / Strenx® 650 MC