5 5
Strenx perävaunuihin Strenx-alleajosuoja
ALLEAJOSUOJA

STRENX® 960 -TERÄKSELLÄ VAHVEMMAT JA TURVALLISEMMAT ALLEAJOSUOJAT

Kun laadulla on väliä, valitse erikoisluja Strenx® 960 -teräs parantamaan raskaiden ajoneuvojen turvallisuutta. Se on erinomainen materiaali käytettäväksi esimerkiksi ajoneuvojen alleajosuojissa, jotka vähentävät kuolemaan johtavien loukkaantumisten riskiä peräänajoissa kun osapuolena on raskas ajoneuvo.

Lujuudeltaan riittämätön alleajosuoja ei pysty kolaritilanteessa estämään vakavia vaurioita henkilöajoneuvon matkustamolle ja heikentää näin ollen matkustajien eloonjäämismahdollisuuksia.

Tilastojen mukaan vakavat loukkaantumiset ja kuolemantapaukset ovat kasvussa. Tämän kehityksen katkaisemiseksi vuosina 2019–2021 otetaan käyttöön uudet Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan talouskomission (UNECE) määräykset, joiden mukaan rekkojen ja perävaunujen valmistajien tulee lähes kaksinkertaistaa alleajosuojien kuormitettavuus.

UNECE:n määräysten mukaisen Strenx® 960 -teräsrakenteisen mallin lujuus-painosuhde on parempi kuin alumiinirakenteisen ratkaisun

HEIKKO

alleajosuoja on
RISKITEKIJÄ rekan ja henkilöauton välisessä kolarissa

VAHVA

alleajosuoja
VÄHENTÄÄ vahinkoja rekan ja henkilöauton välisessä kolarissa

SUUREMPI KANTAVUUS VAATII VAHVEMMAN MATERIAALIN

Uudet määräykset lyhyesti

Uudet määräykset lyhyesti

F1 100 kN (aiemmin 50 kN).
F2 180 kN (aiemmin 100 kN).
F3 on 100 kN alleajosuojan keskikohdassa (aiemmin 50 kN).
H Poikittaispalkin vähimmäiskorkeus on 120 mm (aiemmin 100 mm).

Yhteistyökumppani suunnitteluun

Alleajosuojissa käytettävien Strenx® 960 -putkien, nauhalevyjen ja levyjen lisäksi SSAB tarjoaa putkien sahaus- ja laserleikkauspalveluja monimutkaisille kappaleille sekä leikkaus- ja puristustaivutuspalveluja erilaisille alleajosuojien tukirakenteille.

SSAB tarjoaa yhteistyömalleja alleajosuojien suunnitteluun. Alleajosuojan tehokkuus riippuu monista eri osatekijöistä, kuten materiaalivalinnasta, muotoilusta, osien paksuudesta, tukirakenteiden etäisyydestä ja eri osien välisten kiinnikkeiden muotoilusta.

Yhdistämällä eri osia eri tavoin saadaan erilaisia suunnitelmia. Teknisillä tutkimuksilla suunnitelmista löydetään kustannus- ja tehokkuusvaatimukset täyttävä versio. SSAB tekee aktiivista yhteistyötä asiakkaiden kanssa lähes kaikilla teknisen suunnittelun tasoilla parhaan mahdollisen alleajosuojan kehittämiseksi.

STRENX® 960 -TERÄKSEN EDUT