5 5
Toolox – käyttövalmis koneistus- ja työkaluteräs

Käyttövalmis

Toolox® toimitetaan esikarkaistuna ja käyttövalmiina. Sen ominaisuudet on mitattu ja taattu.

Jos olet koneistaja tai työkalujen ja muottien valmistaja, haluat todennäköisesti välttää kallista, hidasta ja vaarallista työkalujen lämpökäsittelyä tinkimättä työkalujen käyttöiästä ja teräksen laadusta. Ja kun työkaluja korjataan, haluaisit varmaankin, että voisit käyttää työkaluterästä, josta voit nopeasti – vain parissa tunnissa – valmistaa korvaavan työkalun, joka kestää.

Toolox® vastaa näihin haasteisiin. Teräs toimitetaan esikarkaistuna ja käyttövalmiina, joten sitä ei tarvitse lämpökäsitellä ja muokata. Näin säästät sekä aikaa että rahaa. Tämä teräs on SSAB:n Hardox®- ja Strenx®-terästen lailla niukkahiilinen, mikä tekee siitä sitkeämmän ja helpomman koneistaa.

Koska Toolox® on käyttövalmis, työkalut voidaan viimeistellä hetkessä.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Kolme kovuustasoa: Toolox® 33 – 300 HBW, Toolox® 40 – 390 HBW and Toolox® 44 – 450 HBW/45 HRC.
  • Sitkeä. Koska Toolox®-teräs on niukkahiilinen ja se on karkaistu erittäin nopeasti, se on 2–3 kertaa sitkeämpää kuin muut yhtä kovat teräkset.
  • Kulumaton ja murtumaton. Tuotteen erinomainen väsymiskestävyys ja sitkeys pidentävät työkalujen ja koneenosien käyttöikää ja parantavat niiden säröilemättömyyttä huomattavasti. Toolox®-teräksen erittäin korkean puhtausasteen vuoksi mahdolliset halkeamat näkyvät ensin pinnalla.
  • Johtaa erittäin hyvin lämpöä. Toolox® pysyy lujana ja sitkeänä korkeissakin lämpötiloissa ja myös silloin, kun kosketusajat ovat pitkiä. Tämä tarkoittaa sitä, että teräksen tarvitsema jäähtymisaika on lyhyempi ja työkalujen käyttöikä pidempi.

Lue, miksi Toolox®-terästä on niin helppo työstää konepajoissa ja miten se voidaan pintakäsitellä.

Schneider Electric in Nyköping tools manufacture plastic parts for electrical installations

Asiakkaidemme mielipiteitä

Nyköpingissä toimiva Schneider Electric valmistaa muoviosia sähköasennuksiin.

Ruotsin Nyköpingissä toimivan Schneider Electricin työkaluntekijä Conny Lindqvist kertoo mielipiteensä Toolox®-teräksestä:

”Työkaluillamme valmistetaan muoviosia sähköasennuksiin. Testasimme Toolox® 44 -terästä, kun eräs asiakkaamme tarvitsi nopeasti työkalun pistorasiamuotille. Toolox® 44:ää on erittäin helppo käsitellä perinteisin keinoin, ja sitä voidaan käyttää suoraan ilman aikaa vievää karkaisua ja viimeistelyä. Tämä teräs johtaa lämpöä hyvin, mikä nopeuttaa muoviosien ruiskuvalua. Ei mikään ihme, että asiakkaamme oli tyytyväinen!”

Toolox® nauhalevyjen lävistyksessä