5 5
Toolox – erinomainen alusta pintakäsittelyille

Pinnan kovettaminen

Toolox®-teräksen pintakäsittely- ja nitrausominaisuudet ovat erinomaiset, joten se soveltuu joustavasti monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Haluaako yrityksenne kasvattaa työkalujensa pinnan kovuutta, pidentää huoltoväliä ja alentaa kustannuksia?

Toolox® on niin kova ja kestävä, että se soveltuu ihanteellisesti pintakäsittelyyn. Jos valitsette nitrauksen, pinnan kovuudeksi tulee 58–65 HRC, mikä soveltuu erityisesti sellaisiin käyttökohteisiin, joissa tarvitaan voimakkaan kulutuksen kestoa. Teräs voidaan myös pinnoittaa korroosiota vastaan ja se pysyy silti erittäin sitkeänä, halkeilemattomana ja lohkeilemattomana.

Jos kokeilette Toolox®ia korvaaviin tai prototyyppityökaluihin, voitte lähettää ne testien jälkeen pintakäsiteltäviksi, jolloin niistä tulee väliaikaisratkaisun sijaan tuotantotyökaluja. Kunhan pinnoitusprosessissa ei ylitetä 590 °C:n lämpötilaa, tämän työkaluteräksen ominaisuudet pysyvät muuttumattomina.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Erittäin kova ja sitkeä. Näiden ominaisuuksien ansiosta Toolox® on ihanteellinen alusta nitraukselle, ja sitä voidaan käyttää moniin sellaisiin tarkoituksiin, joissa korkeiden pintapaineiden ja kulutuksen kestäminen on välttämätöntä. Puhdas materiaali, jossa on vähän sulkeumia. Tämä tarkoittaa sitä, että Toolox® 44:ää voidaan käyttää pinnanlaadun kannalta kaikkein vaativimmissakin käyttökohteissa A1-kiillotuksella.
  • Materiaalin sitkeys Nitrauksen ja PVD-pinnoittamisen kaltaiset pintakäsittelyt edellyttävät, että pinnoitettava materiaali on erittäin sitkeää. Pintakerroksessa esiintyvät pienet halkeamat eivät yleensä pääse leviämään materiaalin sisään
  • Prototyyppityökalut on helppo muuntaa tuotantotyökaluiksi. 
  • Koska Toolox®-teräksen ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen materiaalin esimerkiksi etsaamiseen, kiillottamiseen ja pinnoittamiseen, sitä voidaan käyttää joustavasti lukemattomiin tarkoituksiin: muovin, kumin ja silikonin ruiskuvaluun, kuuma- ja kylmätyöstöön, kierrätettäviin veitsiin ja teriin, kiinnityksiin, koneiden osiin ja moniin muihin tarkoituksiin. 

Saat lisätietoja Toolox®-teräksen käytöstä eri tarkoituksiin osiosta Käyttökohteita

Toolox®-teräksen kiillotussuositukset

Lue lisää