5
Toolox 33

Toolox® 33

Esikarkaistu ja poikkeuksellisen puhdas työkalu- ja koneenrakennusteräs

Toolox® 33 on työkalu- ja koneistuskomponentteihin soveltuva esikarkaistu teräs. Sillä on hyvä mittapitävyys koneistuksen jälkeen.

Nuorrutettuna toimitettavalla Toolox® 33 -teräksellä on erinomainen iskusitkeys ja erittäin alhainen jäännösjännitystaso, joiden ansiosta mittapitävyys koneistuksen jälkeen on hyvä. Toolox® 33 soveltuu muotti- ja valusovelluksiin sekä työkalu- ja koneistuskomponentteihin. Käyttämällä sopivia pintakäsittelymenetelmiä voidaan komponenttien käyttöikää pidentää merkittävästi.

Erittäin kestävä koneenrakennus- ja työkaluteräs

Työkaluteräksen uusi sukupolvi

Toolox 44 engineering and tool steel

Toolox® 33 terän tuessa leikkasi kierrätyslaitoksen tuotantoseisokit minimiinsä

Customer case

Toolox® kierrätyslaitteistoissa

Customer case
Customer case - Toolox for recycling equipment

Toolox® 33 parantaa kierrätyslaitteen suorituskykyä

Espanjalainen koneistuspaja Herso SL on erikoistunut jo pitkään muovi- ja kumiteollisuuden koneisiin. Yritykset kääntyvät yleensä ensimmäisenä Herson puoleen, kun niiden koneet tarvitsevat huoltoa. Näin tapahtui myös silloin, kun eräs kierrätyslaitos halusi korjauttaa autojen rengaskumin kierrätyslaitteensa.


Haaste

Hersossa tiedetään, että kierrätyslaitteissa on erittäin tärkeää käyttää laatuterästä – ja tätä on yhä vaikeampi taata käytettäessä tavallista seosterästä. Markkinoilla tarjolla olevien seosterästen alkuperät vaihtelevat, ja siksi ne ovat myös ominaisuuksiltaan erilaisia. Laadunvalvontaa hankaloittaa entisestään se, että useimmat teräksenjakelijat eivät ilmoita, kuka teräksen on valmistanut. Yritys halusi taata teräksen laadun nostamatta kuitenkaan omia hintojaan.

Ratkaisu

Herso päätti käyttää Toolox® 33 -terästä koneen kahdessa herkimmässä osassa. Koska Toolox® 33 -levyt testataan yksitellen ja niiden mukana toimitetaan testien arvot ilmoittava tuotesertifikaatti, Hersossa voitiin olla rauhallisin mielin ja varmoja siitä, mitä teräs sisältää. Toolox® valmistetaan nuorrutusteräslevyinä, joten sen rakenne on tasalaatuisempi kuin vaihtoehtoisten suurten, taottujen pyörötankojen.

Asiakasesimerkki – Toolox kierrätyslaitteille

Edut asiakkaalle

Toolox®-terästä käyttämällä Herson kierrätyslaitteen osien suorituskyky tulee paranemaan. Toolox®-levyillä on seuraavat edut:

  • parempi kestävyys ja säröilemättömyys
  • mitattu ja taattu laatu
  • vähemmän koneistusta ja koneistusterien kulutusta
  • alhaisen hiilipitoisuuden ansiosta hyvät polttoleikkausominaisuudet ilman vaaraa halkeamista tai reunojen liiallisesta kovuudesta.

Mittavalikoima

Toolox 33 -terästä on saatavana 6.0 – 130 mm paksuina levyinä. Muita mittoja on saatavana pyynnöstä.

 

Saatavilla olevat standardit

EN 10029

Toolox 33

Toolox 33

KÄYTTÖKOHDE
MITAT
STANDARDIT
TEKNISET OMINAISUUDET
KÄYTTÖKOHDE

Työkalut ja koneistus

Korkeat lämpötilat (590 °C:seen asti)

MITAT

PAK: 6 - 130

STANDARDIT

EN 10029

TEKNISET OMINAISUUDET