5 5
Toolox – helposti koneistettava teräs

Helppo työstää konepajoissa

Toolox® on helposti työstettävä ja koneistettava, ESR ominaisuuksilla kehitetty työkaluteräs konepajoille.

Modernia esikarkaistua terästä käytettäessä valmistuksessa ei tarvita jännityksenpoistohehkutusta ja lämpökäsittelyä. Tämä nopeuttaa työkalujen toimitusaikoja. Toolox® on konepajoille apulainen, joka helpottaa koneistusta ja nopeuttaa tuotteiden tuontia markkinoille.

Toolox®-teräksellä on kaikki ESR (Electro-slag remelting) ominaisuudet, mikä tekee siitä erittäin tasalaatuisen ja puhtaan. Se on erinomainen valinta koneistukseen, kiillottamiseen, kuviointiin ja kipinätyöstöön. Koska Toolox® on niukkaseosteinen teräs, sitä on huomattavasti helpompi leikata termisesti ja hitsata kuin kovuudeltaan samanlaisia perinteisiä työkaluteräksiä.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Alhainen jäännösrasite. Korkea päästölämpötila mahdollistaat hyvin vähäiset jäännösjännitykset. Toolox®-teräksen kanssa ei tavallisesti tarvita jännityksenpoistohehkutusta edes raskaan koneistuksen jälkeen.
  • Poikkeukselliset ominaisuudet ja puhtaus. Tämä tarkoittaa sitä, että Toolox®-teräksen laatu vastaa ESR:ää ja teräs on erittäin helposti koneistettavissa.
  • Helppo kuvioida, kiillottaa ja kipinätyöstää. Kehittynyt teräksen valmistusprosessi yhdistettynä nykyaikaiseen jatkuvavalutekniikkaan (CSR) varmistaa, että Toolox® on erittäin puhdas eikä siinä esiinny juuri lainkaan suotaumia.
  • Helppo leikata termisesti ja hitsata. Toolox®-teräksen tuotannossa käytettävän tehokkaan karkaisulaitteiston ansiosta SSAB voi käyttää suhteellisen niukkaa seostusta, mikä tekee Toolox®-teräksestä helpon työstää konepajoissa.

    Saat lisätietoja Toolox®-teräksen käytöstä konepajoissa tutustumalla koneistussuosituksiimme .

Asiakkaidemme mielipiteitä

Stena Components:n käyttöinsinööri Tommy Petersson kertoo:

”Testasimme Toolox® 33 -terästä metsäkoneille tarkoitetussa telineessä ja yllätyimme. Tätä terästä oli helppo työstää. Lopullinen tuote piti mittansa erittäin hyvin, vaikka poistimme paljon materiaalia toiselta puolelta. Toolox®-teräksen avulla säästämme paljon aikaa ja materiaalia!”


Toolox® 44:n poraus

Toolox® nauhalevyjen lävistyksessä

Toolox® muottitaonnassa