5 5
Infrastruktuuriratkaisut

TERÄSPAALUT JA INFRASTRUKTUURITUOTTEET

Omistautunut ja sitoutunut kumppani

Luotettava kumppani, vahvasti mukana

Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että SSAB toimittaa ensiluokkaisia, vastuullisesti valmistettuja infrastruktuurituotteita, jotka ovat kustannustehokkaita. Meille kumppanuus asiakkaan kanssa tarkoittaa sitoutumista nopeisiin toimituksiin sekä asiantuntija-apua asiakkaalle aina tarvittaessa niin projektien suunnittelun kuin toteutuksenkin aikana.

SSAB:n kattavassa infrastruktuurituotteiden valikoimassa on teräspaaluja ja tukiseiniä perustuksiin ja satamarakenteisiin. Tarjoamme myös suojakaidejärjestelmiä, trapetsiprofiileja siltojen jäykisteisiin, erilaisia teräsputkituotteita virtausputkistoihin sekä laajennettavia kalliopultteja kaivosten ja tunnelien kattovahvikkeisiin.

Infrastructure solutions

Monipuolinen teräspaalujen mittavalikoima

SSAB:n teräspaalujen mittavalikoima on monipuolinen, joten oikeankokoiset, -pituiset ja -laatuiset paalut on helppo valita mihin tahansa projektiin. Paalut asennetaan joko lyömällä tai poraamalla, ja niiden halkaisijat vaihtelevat välillä 75–1220 mm ja paksuudet välillä 6,3–23 mm. SSAB:n erityisesti paalutusta varten suunnitellut teräslaadut ovat S440J2H ja S550J2H.

Retaining walls

Rakenna kestävämmin lujilla RRs®- ja RDs®-teräspaaluilla

SSAB:n erikoislujasta teräksestä valmistetut RRs®- ja RDs®-paalut yhdessä tehokkaan suunnittelun, helpon ja nopean asennuksen ja tavallisia paaluja pienempien ympäristövaikutusten kanssa ovat nyt entistäkin tehokkaampi ratkaisu.

Koska paaluissa käytetään lujempaa S550J2H-teräslajia, niiden kuormankantokyky on jopa 20 % suurempi kuin S460MH-teräksestä valmistettujen paalujen. Paalujen suurempaa kuormankantokykyä voidaan hyödyntää käyttämällä joko pienempiä paaluja tai vähemmän paaluja. Asiakkaalle tämä tuo merkittäviä taloudellisia etuja, sillä projektin kokonaiskustannukset pienenevät.
Lue lisää
RRs-paalut

 

Korkean lujuuden RRs®- ja RDs®-paalut

Parempi kuormankantokyky ja pienemmät kustannukset

RRs-paaluvalikoimassa on seitsemän yleistä paalukokoa

RR-paalujen erinomaiset ominaisuudet, kuten helppo ja nopea jatkaminen ulkoisilla kitkaan perustuvilla jatkoksilla, sekä muut paalutarvikkeet ovat saatavilla myös lujasta teräksestä valmitetuille RRs-paaluille.

Erikoislujan S550J2H-teräksen edut SSAB:n RRs-paaluissa:

Koska paaluissa käytetään lujempaa S550J2H-teräslajia, niiden kuormankantokyky on 20 % suurempi kuin tavallisten RR-paalujen. Kun paalujen kuormankantokyky on parempi, niitä tarvitaan vähemmän.

Vaihtoehtoisesti erikoislujasta teräksestä valmistettuja RRs-paaluja voidaan käyttää suurempien RR-paalujen sijaan. Hyvä esimerkki tästä on RRs125/6,3-paalukoko, jolla voidaan helposti korvata koko RR115/8.

Customer case Bavo Kademuren harbour

Uutiset

13 joulu
New version 3.5.0.0 of RRPileCalc has been released
Design tool for SSAB steel piles – RRPileCalc – has been updated. New version 3.5.0.0 is now available for downloads.
2 joulu
Design and installation manual for RR and RD piles in Sweden has been updated
RR®- och RD®-pålar, Anvisningar för projektering och installation, the manual for RR and RD piles in Sweden, has been updated.
19 marras
SSAB:n Toijalan tehtaan valmistamaa teräsprofiilia taideteoksessa Kilpisjärvellä
Valtion taideteostoimikunnan vuonna 2019 yhdessä Lapin ELY-keskuksen, Tullin ja Senaattikiinteistöjen kanssa järjestämän yleisen taidekilpailun voitti Anssi Pulkkisen ja Nestori Syrjälän teos Ylösalasalasylös. Kesäkuussa 2021 Kilpisjärven tullitoimipaikalla julkistetun taideteoksen materiaalina käytettiin SSAB:n Toijalan tehtaalla valmistettua maantiekaidetta. Muun muassa maanpinnan muotoihin viittaavan teoksen korkeus on 13 ja leveys 28 metriä.
24 syys
Lectures on steel piles at qualification course for piling rig operators
AEL-Amiedu Oy/Taitotalo in co-operation with Piling Committee of Finnish Geotechnical Society is arranging qualification courses for piling rig operators.
24 syys
Updated manuals available
Manuals for SSAB infrastructure products are updated frequently. More detailed information on recent updates can be found below. The latest versions of the manuals are always available from the Download page.
24 syys
PileWallCalc has been updated
PileWallCalc, a design tool for steel pile walls, has had a major update.
3 kesä
New mechanically attached rock shoes for RR270 and RR320 pile sizes
New rock shoes enable more flexible operations at site. Mechanically attached rock shoes are attached to piles in site as old welded rock shoes were attached at SSAB factory. This enables more flexible operations especially in projects where the amount of piles may change during execution.
3 kesä
Updated RRPileCalc design tool
RRPileCalc – design tool for SSAB’s steel piles has been updated. Latest version available at the moment is 3.4.1.0. You can check the version number of the program you are using from the lower right hand corner of the program window.