5
Ohutseinäputket
SSAB:n ohutseinäputket

OHUTSEINÄPUTKET

Räätälöity valikoima tuotannon  ja loppukäyttäjien vaatimuksiin

Ohutseinäputket

Etsitpä sitten paino- tai kustannussäästöjä, parempaa korroosionkestävyyttä tai tarkempia toleransseja, SSAB:llä on tarjota laaja valikoima ohutseinäputkia, joista löytyy juuri tarpeisiisi soveltuvin tuote. Tarjoamme sinulle markkinoiden monipuolisimmat ja laadukkaimmat ohutseinäputket, joiden ansiosta tuotteesi ylittävät kaikki asiakkaidesi odotukset.

Ohutseinäputkiemme lujuusalue alkaa erinomaisesti muovattavasta E190-teräslajista ja ulottuu aina ultralujaan teräslajiin DP980 asti. Tästä alueesta löytyy aina varmasti omaan tarkoitukseesi parhaiten soveltuva teräslaatu ja -tyyppi. Käyttökohteeseesi on valittavissa erittäin helposti muovattava, erikoisluja ja muovattava tai ultraluja vaihtoehto. Ja mikäli tarvitset erinomaista pinnanlaatua ja mittatarkkuutta yhdistettynä äärimmäiseen taivutettavuuteen, uusi SSAB Form Tube Plus on oikea valinta. Kaikki teräksemme ovat nykyaikaisia, ympäristöystävällisiä ja kehitetty erityisesti putkien asiakastarpeiden perusteella.

Ohutseinäputkemme tarjoavat mahdollisuuden suojata terästä erittäin tehokkaasti huomioiden niin ympäristön erilaiset vaatimukset kuin taloudellisuudenkin. Tarjolla on lukuisia erilaisia pinnoitevaihtoehtoja erilaisiin olosuhteisiin ja käyttötarkoituksiin. Pinnoitteelta erilaisissa korroosio-olosuhteissa vaadittava kestävyys aikaansaadaan ensisijaisesti valitsemalla oikea sinkkipinnoitteen paksuus väliltä 100–600 g/m2. Käyttökohteissa, joissa tarvitaan parempaa maalin kiinnipysyvyyttä ja hyvää hitsattavuutta yhdistettynä erinomaiseen korroosionkestävyyteen, paras valinta ovat rautasinkkipinnoitetut (Galvannealed) putket.Uusi SSAB Form Tube Plus -tuoteperhe

SSAB Form Tube Plus on uusi kiiltomaalaukseen ja kromaukseen soveltuvien ohutseinäputkien tuoteperhe, jossa taivutettavuus, mittatarkkuus ja erinomainen pinnanlaatu yhdistyvät toisiinsa ainutlaatuisella tavalla. Putket suojataan ohuilla levyillä, jotta ne eivät vaurioituisi kuljetuksen ja käsittelyn aikana, vaan lopputuotteen pinta olisi täysin naarmuton.

SSAB Form Tube Plus -putkien edut tulevat parhaiten esiin käyttökohteissa, joissa tarkka paikalleen sovittaminen ja erinomainen pinnanlaatu ovat ensiarvoisen tärkeitä – näin on esimerkiksi huonekaluteollisuudessa. SSAB Form Tube Plus -putket soveltuvat erinomaisesti myös automatisoituun valmistukseen ja taivutukseen.

Katso video ja tutustu lisää!

Docol Tube -ohutseinäputket

Docol Tube -putket ovat kaikkein hyödyllisimmillään, kun niitä käytetään auton korin ja alustan turvakomponentteina ja rakenneosina, mutta lisäksi ne tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet kaikille, jotka etsivät huippuratkaisuja. Docol Tube -putkissa suuri lujuus ja erilaiset pinnanlaadut yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla laajaan valikoimaan erilaisia muotoja. SSAB:n Docol Tube -putkien lujuusvalikoima on markkinoiden laajin. Murtolujuusalue alkaa 600 MPa:sta ja jatkuu aina uskomattomaan 1 000 MPa:n lujuuteen asti ilman minkäänlaisia jälkikäteen tehtäviä lämpökäsittelyjä. Pinnoitevaihtoehtoina ovat sinkki, sinkkialumiini (Galfan) ja rautasinkki (Galvannealed), joten ensimmäistä kertaa erikoislujiin teräsputkiin voidaan yhdistää korroosionkestävyys ja erinomainen maalattavuus.

Putket valmistetaan EN 10305 -standardin (osat 3 ja 5) sekä sitäkin tiukempien venymäarvojen ja kemiallisten analyysien mukaisesti. Koska SSAB pyrkii aina vastaamaan asiakkaiden korkeimpiinkin normeihin, putkiemme toleranssit ovat tiukennettuja.

SSAB Form Tube -putket

SSAB Form Tube -putkissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla lujuus, muovattavuus, tiukat toleranssit sekä pinnan laadukkuus, ja niistä on saatavina loputtomasti yhdistelmiä ja materiaalivaihtoehtoja erilaisiin käyttökohteisiin.

SSAB Form Tube -putkien myötölujuusalue on 190–420 MPa. Putket valmistetaan EN 10305 -standardin (osat 3 ja 5) sekä sitäkin tiukempien venymäarvojen ja kemiallisten analyysien mukaisesti. Erinomaisen muovattavuuden ansiosta valmistuskustannukset pienenevät ja muovausprosesseissa päästään rikkomaan rajoja. Lisäksi hienosäädetty kemiallinen koostumus parantaa merkittävästi putkien hitsattavuutta ja katkaisua.

Koska SSAB pyrkii aina vastaamaan asiakkaidensa korkeimpiinkin vaatimuksiin, Form Tube -putkiemme toleranssit ovat loppuun asti miettittyjä helpottaen muovattavuutta ja konepajakäsittelyjä. Tämän johdosta pystyt pienentämään valmistuskustannuksiasi ja löytämään uusia ratkaisuja.

Odotettu - Precision Steel Tube Handbook

Näe, miten SSAB:n valmistamien ohutseinäputkien erityisominaisuudet, SSAB Form Tube –putkien tavallista parempi muovattavuus ja Docol Tube –putkien suurempi lujuus, voidaan hyödyntää. Precision Steel Tube Handbook on kattava opas kylmämuovattujen hitsattujen ohutseinäputkien ominaisuuksista ja käytöstä suunnittelijoille, kehittäjille ja ostajille. Kirjasta selviää muun muassa teräslaatujen erot, kylmämuovauksen vaikutus sekä SSAB Form Tube ja Docol Tube -putkien kustannustehokas hyödyntäminen erityisesti tuotteissa, joiden valmistamiseksi taivutetaan, hitsataan tai pinnoitetaan. Teos on englanninkielinen.

Precision Steel Tube Handbook on saatavilla sähköisessä muodossa. Tekninen asiakaspalvelumme mielellään esittelee kirjaa tarkemmin ja järjestää siihen liittyviä seminaareja sekä toimittaa painettuja kirjoja niitä haluaville.

Lataa käsikirja tai jätä yhteystietosi painettua versiota varten

Tämän lomakkeen lähettämällä myönnät SSAB:lle luvan henkilötietojesi käsittelemiseen ja hyväksyt SSAB:n tietosuojaselosteen. Noudatamme aina paikallista tietosuojalainsäädäntöä.