5
Uutisarkisto SSAB AB (PUBL) on saanut omistusoikeuden Rautaruukki Oyj:n koko osakekantaan ja osakkeet poistetaan pörssilistalta
20.11.2014 09:30 CET

SSAB AB (PUBL) on saanut omistusoikeuden Rautaruukki Oyj:n koko osakekantaan ja osakkeet poistetaan pörssilistalta

Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan asettama välimiesoikeus on tänään antamallaan käsittelyratkaisulla vahvistanut, että SSAB AB:n (publ) (”SSAB”) osakeyhtiölain mukainen lunastusoikeus Rautaruukki Oyj:n (”Rautaruukki”) vähemmistöosakkeisiin on selvä ja että SSAB:lla on oikeus saada Rautaruukin vähemmistöosakkeet omistukseensa asettamalla lunastushinnan ja sille kertyvän koron maksamisen vakuudeksi välimiesoikeuden hyväksymä vakuus.

SSAB on tänään asettanut välimiesoikeuden hyväksymän vakuuden ja näin ollen saanut omistusoikeuden kaikkiin Rautaruukin osakkeisiin osakeyhtiölain 18 luvun 6 §:n mukaisesti. Vakuuden asettamisen jälkeen Rautaruukin vähemmistöosakkeenomistajat ovat oikeutettuja saamaan lunastushinnan ja sille maksettavan koron. Välimiesoikeus tulee myöhemmin antamaan lopullisen välitystuomion, jossa lunastushinta määrätään.

Rautaruukin hakemuksesta NASDAQ OMX Helsinki Oy (”Helsingin Pörssi”) on päättänyt poistaa Rautaruukin osakkeet Helsingin Pörssin pörssilistalta sen jälkeen, kun omistusoikeus kaikkiin Rautaruukin osakkeisiin on siirtynyt SSAB:lle. Näin ollen Rautaruukin osakkeiden kaupankäynti ja listaus Helsingin Pörssissä lakkaavat arviolta 20.11.2014 Helsingin Pörssin julkaiseman erillisen tiedotteen mukaisesti.

SSAB:n A- ja B-sarjan osakkeet on listattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Helsingin pörssissä.