5
Uutisarkisto SSAB on myynyt suomalaisen Plannja Oy:n osana Rautaruukki-kaupan edellytyksenä olleita myönnytyksiä
3.2.2015 09:00 CET

SSAB on myynyt suomalaisen Plannja Oy:n osana Rautaruukki-kaupan edellytyksenä olleita myönnytyksiä

SSAB on myynyt Suomessa toimivan Plannja Oy:n Metehe Oy:lle saatuaan luvan kaupalle Euroopan komissiolta. Plannja Oy ja Metehe Oy toimivat Joutsenossa ja ovat erikoistuneet ohutlevyteräksen jalostukseen, profilointiin ja jakeluun. Kyseessä oli ensimmäinen niistä myönnytyksistä, joita Euroopan komissio piti edellytyksenä Rautaruukin yhdistymiselle SSAB:n kanssa. Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta SSAB:n taloudelliseen tulokseen.

SSAB:n ja Rautaruukin yhdistyessä SSAB:n ohutlevytuotteita jalostanut tytäryhtiö Plannja AB yhdistettiin Ruukin rakentamisen liiketoimintojen kanssa uudeksi Ruukki Construction -divisioonaksi. Euroopan komissio edellytti kuitenkin Plannjan suomalaisen tytäryhtiön Plannja Oy:n myyntiä.

Plannja Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli noin 200 miljoonaa Ruotsin kruunua (22,6 miljoonaa euroa). Plannja Oy jatkaa liiketoimintaansa uudessa omistuksessa eikä kaupalla ole välitöntä vaikutusta yrityksen työntekijöiden työsuhteisiin.

Euroopan komissio antoi SSAB:lle 14.7.2014 hyväksyntänsä yhdistymiselle Rautaruukin kanssa. Hyväksynnän edellytyksenä oli, että SSAB sitoutuu myymään seuraavat silloiseen Nordic Steel Distribution -toimintaansa sekä Suomen rakennusliiketoimintaansa liittyvät omaisuuserät: yksi teräspalvelukeskus Ruotsissa (Halmstad) ja yksi Suomessa (Naantali), Tibnor Oy Suomessa (Tibnor AB:n kokonaan omistama tytäryhtiö), 50 prosentin omistukset Norsk Stål AS:ssä ja Norsk Stål Tynnplater AS:ssä Norjassa, sekä Plannja Oy Suomessa (Plannja AB:n kokonaan omistama tytäryhtiö).

Käynnissä olevat divestoinnit eivät vaikuta aiemmin ilmoitettuun SSAB:n ja Rautaruukin yhdistymisen synergiapotentiaaliin tai yhdistymisen taustalla olevaan teolliseen logiikkaan.

Lisätietoa:
Sijoittajasuhdejohtaja Andreas Koch, andreas.koch@ssab.com, +46 8 454 57 29
Atte Kaksonen, talousviestintä ja mediasuhteet Suomessa, +358 20 5938 596

SSAB julkistaa nämä tiedot Suomen arvopaperimarkkinalain ja Ruotsin arvopaperimarkkinalain vaatimusten mukaisesti. Tiedot on jätetty julkaistavaksi klo 09.00 (CET) 03.02.2015.