5
Uutisarkisto Swedish Steel Prize -finalistit 2015
2.10.2015 09:00 CET Swedish Steel Prize

Swedish Steel Prize -finalistit 2015

Rohkeat ja innovatiiviset lujien terästen mahdollisuuksia hyödyntävät ratkaisut yhdistävät neljää tämän vuoden Swedish Steel Prize –finalistia. Voittaja julkistetaan 19. marraskuuta Tukholmassa pidettävässä tilaisuudessa.

”Saimme hakemuksia nyt 17. kerran järjestettävään kilpailuun kaikkiaan 77 peräti 28 eri maasta. Kilpailun tavoitteena on palkita innovatiivisia ja luovia tuotteita ja ratkaisuja. Kaikki nämä terässovellukset ovat kilpailukykyisiä kansainvälisillä markkinoilla. On hienoa nähdä innostavia uusia ratkaisuja, joiden toteuttamiselle erikoislujat teräkset ovat edellytyksenä. Myös monien olemassa olevien tuotteiden uudelleenmuotoilu ja -suunnittelu osoittavat, että innovatiiviset insinöörit löytävät aina tilaa parannuksille. Hakemusten laaja kirjo ja korkea taso osoittavat, että tällä palkinnolla on merkittävä rooli toimialalla.”, sanoo tuomariston puheenjohtaja, SSAB:n markkinakehityksestä vastaava johtaja Gregoire Parenty.

Kilpailuun tuli eniten hakemuksia raskaan kuljettamisen sektorilta, mutta hakemusten toimialakirjo oli laaja. Finalistit hyödyntävät innovatiivisesti erikoislujien terästen mahdollisuuksia tuotteissaan. Neljä finalistia ovat:

Facil System, sokeriruokosilppurin terät, Brasilia
Facil Systemsin kehittämät uudenlaiset sokeriruokosilppurin terät on pultattu akselin tukivarteen spiraalimaisesti. Ratkaisu säästää energiaa ja lisää huomattavasti terien käyttöikää. Vuonna 1986 perustettu Facil Systems toimii São Paolon alueella, mutta sen tuotteita viedään Brasilian lisäksi myös muualle Etelä-Amerikkaan ja Intiaan.

Milotek Pty Ltd, kiskokuljetusjärjestelmä, Etelä-Afrikka
Milotek on kehittänyt täysin uudenlaisen, ympäristöä säästävän raskaisiin kuljetuksiin tarkoitetun koholla olevan Futran-kiskokuljetusjärjestelmän. joka toimii kustannustehokkaana ja joustavasti muunneltavana vaihtoehtona perinteisille raidejärjestelmille, hihnakuljettimille ja esimerkiksi kaivosten tavarakuljetusjärjestelmille.

Ponsse Oyj, metsäharvesteri, Suomi
Järjestelmällisellä kehitystyöllään vuonna 1970 Vieremällä perustettu Ponsse on tuonut markkinoille uuden sukupolven harvesterin (Ponsse Scorpion), jossa hyödynnetään erikoislujien terästen etuja mm. alustassa, nosturien puomeissa ja leikkureissa. Kuljettajan ergonomiaan on kiinnitetty ratkaisussa erityistä huomiota.

TEREX Cranes Germany GmbH, mukautuva nosturi (Boom Booster), Saksa
Terex on kehittänyt mukautuvan nosturin lisäosan, jonka avulla nosturin (CC 8800-1) kantokyky on selvästi aiempaa suurempi. Nosturin pääpuomiin kiinnitettävän Boom Boosterin avulla myös ulottuvuus kasvaa. Erikoislujia teräksiä käytetään Boosterin ristikkoratkaisussa.

Lisätietoja
Atte Kaksonen, mediasuhteet Suomessa, puh. +358 50 3143 634
Susanne Nordhqwist, Head of Events and Content, puh. +46 155 254 381

Lue lisää Swedish Steel Prize-kilpailusta > www.steelprize.com
Kuvia SSAB:n mediapankista

Liitteet

SSP-logo-rgb - Download