5
Uutisarkisto Swedish Steel Prize 2015 -palkinto Ponsselle
20.11.2015 08:30 CET Swedish Steel Prize

Swedish Steel Prize 2015 -palkinto Ponsselle

Tämän vuoden kansainvälisen Swedish Steel Prize -palkinnon voittaja on suomalainen Ponsse. Palkinto myönnettiin yrityksen uuden sukupolven Scorpion-harvesterista. Ponsse on hyödyntänyt erikoislujaa terästä vallankumouksellisessa suunnitteluratkaisussaan, joka parantaa sekä suorituskykyä että mukavuutta.

”Tässä uudessa suunnitteluratkaisussaan Ponsse on parantanut merkittävästi käyttäjän ergonomiaa, ja sen lisäksi myös toiminnallisuutta, turvallisuutta ja tuottavuutta”, kertoo tuomariston puheenjohtaja ja SSAB:n markkinakehityksestä vastaava johtaja Gregoire Parenty.

Harvesterit ovat pysyneet melko samanlaisina kymmeniä vuosia. Niiden perinteisissä suunnitteluratkaisuissa on panostettu toiminnallisuuteen eikä käytettävyyteen. Suomalainen Ponsse päätti , että rakentamalla uuden harvesterin käyttäjälähtöisesti ja ergonomiaan keskittyen he voisivat parantaa samalla myös sekä suorituskykyä että mukavuutta.

Ponsse Scorpionissa on symmetrinen nosturipuomi, ja käyttäjä istuu kaikkien liikkeiden keskipisteessä. Se tarjoaa käyttäjälle täydellisen näkyvyyden ja mahdollistaa mukavan ja tehokkaan työskentelyn.

Koska nostureiden varsissa on käytetty erikoislujaa Strenx 700 MC Plus -terästä, rungossa Strenx 700 -terästä ja nosturin teräpäässä Hardox 450 -terästä, on Scorpionin kokonaispainosta saatu alhainen, mikä helpottaa ohjattavuutta epätasaisessa maastossa.

Alhaisemman painon ansiosta koneen laakereiden määrää voitiin kasvattaa, minkä ansiosta Scorpion on ainutlaatuisen vakaa. Lisäksi polttoaineen kulutus on aiempaa alhaisempi, ja puomin liikkeet ovat nopeampia.

Swedish Steel Prize myönnettiin 17. kertaa peräkkäin kolmipäiväisessä tapahtumassa, jossa 700 osallistujaa eri puolilta maailmaa kokoontui jakamaan uusimpia erikoislujaan teräkseen liittyviä löytöjä. Ehdolla Swedish Steel Prize 2015 -palkinnon saajiksi olivat myös brasilialainen Facil System, eteläafrikkalainen Milotek ja saksalainen Terex Cranes.SSAB alkoi jakaa Swedish Steel Prize -palkintoa vuonna 1999 inspiroidakseen ja levittääkseen tietoa erikoislujasta teräksestä ja siitä, kuinka sitä voidaan käyttää vahvempien, kevyempien ja kestävämpien tuotteiden valmistukseen.

www.steelprize.com

Lisätietoja antaa

Marie Elfstrand, johtaja, mediasuhteet ja suhdetoiminta, +46 8 454 57 34
Susanne Nordhqwist, tapahtumien ja sisällön johtaja, +46 70 551 83 13

Lataa kuvia SSAB:n Mediapankista

  
SSAB on Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa toimiva teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa. ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu NASDAQ OMX Nordic Tukholmassa ja toissijaisesti NASDAQ OMX Helsingissä. www.ssab.com.