5
Uutisarkisto Ruukki Constructionin henkilöstövähennyksiä koskevat neuvottelut Suomessa päättyneet
8.12.2015 08:00 CET Ruukki Construction

Ruukki Constructionin henkilöstövähennyksiä koskevat neuvottelut Suomessa päättyneet

SSAB:n rakentamisen divisioonan Ruukki Constructionin lokakuussa Suomessa käynnistyneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena yhteensä 61 henkilön työtehtävät päättyvät. Samaan aikaan käynnistyneet SSAB Europen Raahen tehtaan neuvottelut ovat vielä käynnissä.

Lokakuussa Suomessa käynnistettyjen yt-neuvottelujen piirissä oli valtaosa Ruukki Constructionin Suomen henkilöstöstä tuotannossa, myynnissä ja tukitoiminnoissa eli yhteensä 434 henkilöä eri paikkakunnilla, mm. Alajärvellä, Espoossa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Oulaisissa, Oulussa, Pietarsaaressa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Vimpelissä ja Ylivieskassa. Vähennystarpeeksi arvioitiin neuvottelujen alussa enintään 85 työtehtävää. Neuvottelujen tuloksena yhteensä 61 henkilön (22 työntekijää ja 39 toimihenkilöä) työtehtävät päättyvät. Henkilöstövähennykset on tarkoitus toteuttaa pääosin vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Osa vähennyksistä toteutetaan luonnollista poistumaa hyödyntäen.

Ruukki Construction on aloittanut koko liiketoimintansa kattavan uuden kustannussäästöohjelman, jonka piiriin kuuluvat kaikki toimintamaat. Nyt käydyt neuvottelut olivat osa tätä ohjelmaa, jonka tavoitteena on saavuttaa pysyvä vuotuinen vähintään 200 miljoonan Ruotsin kruunun kustannusvaikutus prosessointi-, hallinto-, markkinointi- ja myyntikustannuksissa täysimääräisesti vuodesta 2017 lähtien. Näillä kustannussäästöillä pyritään turvaamaan liiketoiminnan kannattavuus sekä tehostamaan toimintaa. Divisioonatasolla eri toimintamaissa yhteensä henkilöstön vähennystarve on noin 300 henkeä. Mikäli markkinatilanne säilyisi huonona, harkitaan ohjelman toisessa vaiheessa rakenteellisia lisämuutoksia yhtiön toimintaan.

Ruukki Construction vastaa energiatehokkaiden rakentamisen ratkaisujen tuotannosta ja myynnistä. Plannja, joka aiemmin oli osa SSAB EMEAa, kuuluu Ruukki Constructioniin.

Lisätietoja:

Taina Kyllönen, konsernin viestintäjohtaja, puh. +358 20 592 9040
Jarmo Tonteri, johtaja, Ruukki Construction, puh. +358 20 593 8837