5
Uutisarkisto SSAB toimittaa metallipinnoitettuja lujia teräksiä aurinkovoimaloihin Marokossa ja Etelä-Afrikassa
21.12.2015 13:27 CET Erikoislujat teräkset, Metallipinnoitettu teräs, Aurinkovoimala

SSAB toimittaa metallipinnoitettuja lujia teräksiä aurinkovoimaloihin Marokossa ja Etelä-Afrikassa

SSAB on sopinut espanjalaisen CIE EGAÑAn kanssa toimittavansa yhteensä 25 000 tonnia metallipinnoitettua lujaa terästä aurinkopeilien tukirakenteiden raaka-aineeksi. Näissä projekteissa käytetty teknologia on espanjalaisen SENERin kehittämä. CIE EGAÑA toimittaa aurinkopeilien tukirakenteet NOOR II-aurinkovoimalaan Marokossa ja aurinkovoimalaan Kathussa, Etelä-Afrikassa. SSAB:n toimitukset alkavat joulukuussa 2015 ja jatkuvat lokakuuhun 2016.  

Aurinkopeilien tukirakenteet ovat jatkuvasti alttiina äärimmäisille sääolosuhteille. SSAB:n toimittamissa lujissa teräksissä on paksu, korroosiolta suojaava Galfan-pinnoite, joka pidentää rakenteen elinikää voimaloissa, jotka voivat tuottaa sähköä vuosikymmeniä, SSAB:n metallipinnoitetut lujat teräkset mahdollistavat keveämpien tukirakenteiden valmistamisen.

”Lujat muovattavat teräksemme soveltuvat erinomaisesti aurinkopeilien tukirakenteisiin. CIE EGAÑA käyttää autoteollisuudessa käytettävää muovausteknologiaa. Valmistusprosessi on tehokas ja kokoonpano ja asennus tapahtuvat nopeasti pulttiliitoksilla,” kertoo myyntijohtaja Tony Harris SSAB Europesta.  

”Toimituksemme aurinkovoimaloihin sopivat hyvin SSAB:n visioon, jonka mukaan rakennamme vahvempaa, kevyempää ja kestävämpää maailmaa,” Tony Harris SSAB:ltä toteaa.

Marokkoon nyt rakennettava NOOR II-aurinkovoimala on teholtaan 200 MW ja Kathuun Etelä-Afrikkaan rakennettava aurinkovoimala 100 MW. SSAB on toimittanut metallipinnoitettuja lujia teräksiä jo aiemmin Marokkoon rakennettuun NOOR I-aurinkovoimalaan. Kun myös NOOR II valmistuu, niiden teho on yhteensä 360 MW. Kathun aurinkovoimalasta Etelä-Afrikassa saa sähkön noin 80 000 asuntoa.

SSAB valmistaa metallipinnoitettuja teräksiä, kuten Galfan- ja Galvannealed-pinnoitettuja sekä sinkittyjä teräksiä.

SSAB toimittaa lujaa metallipinnoitettua terästä vaativissa olosuhteissa käytettäviin sovelluksiin, kuten aurinkovoimaloiden teräsrakenteisiin. Kuva SENERin aurinkovoimalasta

Lisätietoja:

Tony Harris, myyntijohtaja, Manner-Eurooppa, SSAB Europe,
puh. +44 121 704 7329

Marie Elfstrand, johtaja, mediasuhteet ja suhdetoiminta, +46 8 454 57 34

Kuva SSAB:n mediapankista

Liitteet

Sener solar panels - Download