5
Uutisarkisto SSAB aloittaa yt-neuvottelut osassa pohjoismaisia toimintojaan
12.2.2016 07:15 CET

SSAB aloittaa yt-neuvottelut osassa pohjoismaisia toimintojaan

SSAB aloittaa työpaikkojen vähentämistä koskevat yt-neuvottelut osassa pohjoismaisia toimintojaan. Vähennystarve on kaikkiaan enintään 465 työpaikkaa. Suurimmat vaikutukset ovat Oxelösundissa ja Borlängessä Ruotsissa.

SSAB on vuonna 2014 tapahtuneen Rautaruukin hankinnan jälkeen keskittynyt tehostamaan toimintojaan ja työtapojaan sekä löytämään kahden yhtiön välisiä synergiaetuja. Tähän mennessä SSAB:n henkilöstömäärä on vähentynyt noin 1 300:lla Rautaruukin hankinnan jälkeen.

Tänään aloitettujen neuvottelujen vähennystarve on enintään 465 henkilöä. Henkilöstövähennykset ovat osa aiemmin ilmoitettua kustannussäästöohjelmaa, mutta sisältävät myös lisätehostamistoimia.

”Markkinoilla on yhä huomattavaa ylikapasiteettia, joka lisää myös hintapainetta terästuotteille. Se tarkoittaa, että meidän pitää edelleen parantaa suhteellista kilpailukykyämme sekä hyödyntämällä kaikki saatavilla olevat synergiat että samaan aikaan tehostamalla työskentelytapojamme”, sanoo toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

Ruotsissa neuvottelut koskevat etenkin Oxelösundin ja Borlängen tehtaita, mutta jossain määrin myös Luulajan tehdasta ja konsernitoimintoja Tukholmassa. Vähennystarve on Ruotsissa yhteensä enintään 415 (265 toimihenkilöä ja 150 työntekijää) henkilöä.

Suomessa käynnistyvät neuvottelut koskevat etenkin toimihenkilöitä Raahessa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Suomessa vähennystarve on yhteensä enintään 50 toimihenkilöä.

Vähennysten ei arvioida aiheuttavan lisäkustannuksia.

Tavoitteena on, että neuvottelujen tuloksesta voidaan tiedottaa huhtikuun aikana ja että uudet organisaatiot voivat tulla voimaan toukokuussa.

Lisätietoja:
Taina Kyllönen, konsernin viestintäjohtaja, puh. 02059 29040
Atte Kaksonen, mediasuhteet Suomessa, puh. 02059 38596