5
Uutisarkisto Läpimurto SSAB:n kylmämuovatuissa rakenneputkissa Ruotsissa
17.3.2016 10:00 CET

Läpimurto SSAB:n kylmämuovatuissa rakenneputkissa Ruotsissa

SSAB:n kylmämuovatut putkirakenteet valittiin hiljattain Värössä toimivan Södra Cellin putkisiltojen materiaaliksi. Materiaalivalinnan ansiosta pystyttiin pienentämään sekä kustannuksia että ympäristövaikutusta. Sölvesborgissa sijaitseva Hjalmarsson-yritys käytti noin 700 tonnia kylmämuovattuja rakenneputkia valmistaakseen putkisiltoja, jotka toimitettiin Väröön.

”Rakennusten rungoissa kylmämuovatuilla rakenneputkilla on samat ominaisuudet ja ne täyttävät samat vaatimukset kuin kuumamuovatut rakenneputket. Lopputuloksena syntyy merkittäviä kustannussäästöjä, ja tämä on myös ympäristön kannalta parempi valinta”, kertoo Tibnorin vastaava myyjä Peter Sverin.

Kustannussäästöjä
Jan Österholm teknisestä asiakastuesta ja myyjä Magnus Johansson ovat työskennelleet pidemmän aikaa ruotsalaisten rakennusmarkkinoiden parissa ja pyrkineet saamaan ne käyttämään kylmämuovattuja rakenneputkia. Rakennusalalla toimivat yritykset voivat hyötyä suurista kustannussäästöistä samalla kun ne voivat tehdä ympäristön kannalta paremman valinnan käyttäessään rakennuskohteissa kylmämuovattua rakenneputkea kuumamuovatun sijasta.  

Sitoutunutta yhteistyötä
Useita eri yrityksiä ja toimijoita on tehnyt hankkeessa yhteistyötä. Rakenneputket valmistaa SSAB, jakelijana ja myyjänä toimii Tibnor, suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavat SWECO ja Sölvesborgissa toimiva Hjalmarssons, joka on valmistanut tuotteet loppuasiakkaille, NCC:lle ja Södra Cellille.

”Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikkien asianosaisten välillä vallitsi hyvä yhteistyö, ja siitä, kuinka kustannukset ja ympäristövaikutus olivat hankkeen toteuttamisen kaksi ratkaisevaa tekijää”, kertoo SSAB:n Ruotsin myyntijohtaja José Rovira.

Kylmämuovatut rakenneputket valmistetaan tuotantoprosessissa, joka kuluttaa vähemmän energiaa ja jonka ympäristövaikutukset ovat näin ollen pienemmät. Suomessa materiaalin käyttö on yleisempää, sillä Ruukilla oli täällä jo vakiintuneet markkinat, ja nyt sen käyttöön on mahdollista siirtyä koko Pohjoismaiden alueella.


Lisätietoja SSAB:n kotisivulta http://www.ssab.com/Products/Steel-categories/Hollow-sections

Liitteet

6fb8d564-5c84-49e6-aafa-d21c23593206 - Download