5
Uutisarkisto Uusi sähkösinkitty martensiittinen Docol-teräs autoteollisuuden käyttöön
14.3.2016 13:30 CET

Uusi sähkösinkitty martensiittinen Docol-teräs autoteollisuuden käyttöön

Docol 1500 MZE on SSAB:n uusi, luja, sähkösinkitty rakenneteräs autonvalmistajille. Docol 1500 MZE –kehittynyt erikoisluja rakenneteräs  edistää ympäristönsuojelua pienentämällä ajoneuvojen painoa. Tämä uusi teräslaatu soveltuu käyttökohteisiin, joissa tarvitaan korroosiosuojausta, iskunvaimennusta ja kevyttä painoa.

SSAB tuo autoteollisuudelle uusia mahdollisuuksia rajoja rikkovalla sähkösinkityllä martensiittisellä Docol-teräksellään.

”Martensiittiset Docol-teräksemme ovat jo vuosien ajan auttaneet keventämään ajoneuvojen painoa ja edistämään ympäristönsuojelua suorituskyvystä tinkimättä”, kertoo SSAB:n autoteollisuussegmentin johtaja Arnaud Guerendel. ”Kun tieto tästä uudesta materiaalista leviää, yhä useammat suunnittelijat huomaavat materiaalin tuomat mahdollisuudet. Meille tulee jatkuvasti kyselyitä yrityksistä, jotka ovat kiinnostuneita lujimmista ja vahvimmista teräksistämme.”

Docol 1500 MZE on pitkälle kehitetty kylmävalssattu ja sähkösinkitty luja teräs autoille, joiden keveys- ja iskunvaimennusvaatimukset ovat tiukat. Tämä teräs soveltuu erittäin hyvin rullamuovaukseen. Materiaalin vähimmäismurtolujuus on 1 500 N/mm², ja tämä saavutetaan valmistusprosessilla, jossa käytetään erityistä lämpökäsittelyä sekä erittäin nopeaa jäähdytystä.

Tyypillinen käyttökohde Docol 1500 MZE -teräkselle ovat kynnyspalkit.

”Kun kehitämme uusia teräslaatuja tai parannamme vanhoja, pidämme aina silmällä asiakkaidemme liiketoiminnallisia tavoitteita, jotta tuotteet soveltuisivat käyttökohteisiinsa mahdollisimman hyvin”, kuvailee SSAB:n autoteollisuussegmentin tuotepäällikkö José Puente. ”Tämä on jatkuvan tutkimus- ja kehitystyömme kantava voima.”

”Otamme uuden askeleen eteenpäin huippuluokkaisten lujien terästen kehittämisessä autoteollisuuden tarpeisiin”, Puente jatkaa. ”Valmistajat tarvitsevat kevyitä ja vahvoja materiaaleja, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja joiden valmistuskustannukset ovat kohtuulliset. Docol 1500 MZE on juuri tällainen materiaali, ja se tuo autonvalmistajille uusia mahdollisuuksia.”

SSAB on sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Yksi ensisijaisista painopistealueistamme on ajoneuvojen painon keventäminen. SSAB julkistaa lähivuosina useita uusia teräslaatuja, jotka on räätälöity autoteollisuuden tarpeisiin.

Lataa esite

Lisätietoja:
Marita Hane, Brand Manager Docol +46 243 722 43

Älykkään suunnittelun ja materiaalienvalinnan avulla voidaan sekä keventää painoa että kehittää turvallisuutta kustannustehokkaalla tavalla. SSAB:n pitkälle kehitetyt, lujat Docol-teräkset on suunniteltu ajoneuvojen runkojen turvallisuutta silmällä pitäen.

Digitaalisia kuvia
voi pyytää osoitteesta
marita.hane@ssab.com


   
SSAB on Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa toimiva teräsyhtiö. SSAB:n lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu ensisijaisesti NASDAQ OMX Nordic Tukholmassa ja toissijaisesti NASDAQ OMX Helsingissä. www.ssab.com.

Liitteet

Car Cutaway A - Download

Sill reinforcement example - Download