5
Uutisarkisto SSAB esittelee uuden, parannetun Strenx 1100 MC -valikoiman
12.4.2016 08:00 CET Strenx 1100 MC

SSAB esittelee uuden, parannetun Strenx 1100 MC -valikoiman

Ultraluja StrenxTM 1100 MC -teräs vastaa pitkälle kehitettyjen nostolaitteiden valmistajien tarpeisiin.

SSAB oli ensimmäinen valmistaja, joka esitteli 1 100 MPa:n teräksen, joka mahdollistaa uusien, innovatiivisten suunnitteluratkaisujen toteuttamisen. Strenx 1100 MC -teräksen uudella sukupolvella on parannetut ominaisuudet ja sitä on nyt saatavana paksuuksissa 3–8 mm.

Terästä vahvoihin, kevyisiin, kustannustehokkaisiin ja tyylikkäisiin nosturiratkaisuihin

Strenx 1100 MC tarjoaa nosturivalmistajille uusia mahdollisuuksia suunnitella teleskooppi- tai nivelpuominostureita, jotka ovat kevyempiä, tarjoavat paremman suorituskyvyn ja ovat nostureiden käyttäjien kannalta kustannustehokkaampia.

Strenx 1100 MC -teräksen tarkoin säädellyt ominaisuudet, parannettu venymä, iskusitkeys ja konepajaominaisuudet takaavat turvallisen siirtymisen tavanomaisesta 900 MPa:n teräksestä 1 100 MPa:n teräkseen.

Strenx 1100 MC -teräksessä on poikkeuksellisen korkeatasoinen pinnanlaatu. Sileä pinta parantaa teräksen väsymislujuutta. Se säästää myös aikaa maalausprosessissa, parantaa ulkonäköä ja helpottaa laitteiden puhtaanapitoa.

Taatut toleranssit

Kuten kaikki SSAB:n teräslaadut, myös Strenx 1100 MC valmistetaan poikkeuksellisen puhtaasta teräksestä. Tuotannon useissa eri vaiheissa tehdään tarkastuksia, joilla varmistetaan, että teräksen mekaaniset ominaisuudet ja mitat ovat tarkkojen laatuvaatimusten mukaisia.

Kun suunnitteluratkaisuissa käytetään ohuempaa terästä, paksuustoleranssien merkitys kasvaa. Strenx 1100 MC -teräksellä on taatusti huomattavasti tiukemmat paksuustoleranssit EN 10 051 -standardiin verrattuna.

Tarkkuus paksuudessa on tärkeää, jotta puomin voimasta ja taipumasta voidaan laatia luotettavia laskelmia erityisesti puomin pään kapeiden osuuksien osalta, joissa käytetään ohuempaa terästä. Tarkka paksuus on tärkeää myös nosturin kokonaispainon laskemiseksi sekä nosturin liikuttelussa ja pyörittämisessä vaikuttavien massavoimien määrittelemiseksi.

SSAB:n käyttämän edistyneen oikaisumenetelmän ansiosta Strenx 1100 MC -teräksellä on taattu 3 mm/m:n tasomaisuustakuu arkkileikatuissa ohutlevyissä.

SSAB tukee materiaalien valinnoissa

SSAB auttaa asiakkaita säännöllisesti terässuunnittelun ja tuotantomenetelmien yhteisprojekteissa, materiaalien valinnassa, teknisissä laskelmissa ja konepajasuosituksissa.

Lisätietoa Strenx 1100 MC -teräksen suorituskyvystä ja sen parhaasta hyödyntämisestä antaa:

Panu Pitkänen

Tuoteryhmän johtaja – lujat rakenneteräkset

SSAB Special Steels

Puh: +358 20 592 9324

For pictures, please visit SSAB’s Media bank