5
Uutisarkisto Oxelösundin tehtaan uudelleenkäynnistäminen siirtyy helmikuun alkuun
9.1.2017 19:15 CET Oxelösund, Sijoittajat

Oxelösundin tehtaan uudelleenkäynnistäminen siirtyy helmikuun alkuun

SSAB Special Steelsin Oxelösundin tehtaan normaalin huoltoseisokin aikana joulukuun alussa ABB vaihtoi muun muassa valssaamon moottorien sähkönsyöttölaitteet. Suunnitellusti tapahtuneen valssaamon käynnistyksen yhteydessä vahingoittui aiemmin tiedotetulla tavalla muuntaja. Korjauksen jälkeen valssaamon ohjausjärjestelmän uudelleenkäynnistysyrityksen yhteydessä tammikuussa vahingoittui yksi kaikkiaan kuudesta vastaavasta muuntajasta.

ABB uusii nyt tämän muuntajan ja suorittaa vielä uudelleen vianetsinnän ohjausjärjestelmässä. Tämän työn arvioidaan kestävän noin kolme viikkoa.

Tuotanto- ja toimitusmenetysten nettovaikutusten arvioidaan nousevan noin 70 000 tonniin, mikä vaikuttaa vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä ja vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä painottuen viimeksi mainitulle. Aiemmin tuotanto- ja toimitusmenetysten nettovaikutusten arvioitiin olevan noin 40 000 tonnia. 

”Pitkittynyt seisokki vaikuttaa merkittävästi asiakastoimituksiimme, mikä on erittäin valitettavaa. Jatkamme SSAB-konsernin joustavan tuotantojärjestelmän hyödyntämistä ja mahdollisuuksien mukaan SSAB:n muiden tuotantolaitosten volyyymeja”, sanoo SSAB Special Steels -divisioonan johtaja Per-Olof Stark.

”Yhteistyö SSAB:n kanssa ratkaisun löytämiseksi on nyt ykkösprioriteettimme. ABB on ottanut käyttöön kaikki mahdolliset asiantuntijaresurssinsa luotettavan ratkaisun löytämiseksi niin pian kuin mahdollista,” sanoo Johan Söderström, ABB Sverigen toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Per Hillström, sijoittajasuhdejohtaja, per.hillstrom@ssab.com, puh. + 46 70 295 2912 

SSAB AB julkistaa nämä tiedot EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetuksessa annettujen säädösten mukaisesti. Tiedot toimitettiin julkaistaviksi yllämainitun yhteyshenkilön toimesta 9.1.2017 klo 19.15 CET.