5
Uutisarkisto ”Ellemmeolisi saaneet kaikkea tätä apua, en tiedä, missä olisimme tänään”
14.6.2017 15:53 CET

”Ellemmeolisi saaneet kaikkea tätä apua, en tiedä, missä olisimme tänään”

SSAB tukee SOS-Lapsikylän toimintaa Ukrainassa tarjotakseen lapsille ja perheille mahdollisuuden päästä eroon köyhyydestä ja kurjuudesta. Yritys osallistuu Brovaryssä perheitä vahvistavaan tukiohjelmaan, jonka kautta on annettu apua yli 200 lapselle, niin että he voivat luoda itselleen paremman tulevaisuuden.

 

Nadian perhe on yksi 99 apua saaneesta perheestä. Hänellä on kaksi tytärtä, ja hän asuu miehensä kanssa yhdeksän neliön huoneessa. Nadian aviomies on rakennustyöläinen ja monesti pidempiä aikoja erossa perheestään. Aiemmin Nadia työskenteli avustajana esikoulussa, mutta muutama vuosi sitten hän vaipui syvään masennukseen eikä enää selviytynyt työstään. Nadia itse kasvoi vaikeissa oloissa, ja hänen on ollut vaikea luottaa kehenkään.

- SOS-Lapsikylän kautta sain mahdollisuuden jakaa kokemuksiani ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi, Nadia kertoo.

- Olen saanut elinikäisiä ystäviä, voin tuntea iloa ja osaan huolehtia lapsistani. Myös lapset ovat saaneet tukea. Molemmat käyvät nyt esikoulua ja ovat saaneet kavereita sekä täysin uutta itseluottamusta, hän sanoo lopuksi.

Perheitä vahvistava tukiohjelma koostuu monesta osasesta. Vuonna 2016 on tarjottu muun muassa psykologista ja pedagogista tukea. Lisäksi vanhemmille on tarjottu eri aihealueisiin keskittyvää koulutusta – esimerkiksi ”Vahvat vanhemmat – vahvat lapset” ja ”Kasvetaan yhdessä”. Koska suuri osa lapsista ja aikuisista kärsii puutostaudeista, heille on annettu ravinto- ja vitamiinilisiä.

SSAB:n kaltaisten lahjoittajien ansiosta SOS-Lapsikylä voi auttaa lapsia, jotka ovat saaneet vaikean alun elämälleen. He voivat kasvaa hyvissä oloissa, nauttia vanhempiensa ja sisarustensa seurasta sekä käydä koulua, niin että he voivat kasvaa vahvoiksi ja itsenäisiksi aikuisiksi.