5
Uutisarkisto SSAB on mukana kehittämässä energiaa säästävää ja vähäpäästöistä laivausketjua Pohjanlahdella
30.6.2017 10:00 CET vastuullisuus, vastuullisuus

SSAB on mukana kehittämässä energiaa säästävää ja vähäpäästöistä laivausketjua Pohjanlahdella

SSAB on mukana EU:n osittain rahoittamassa Bothnia Bulk -projektissa. Se päivittää nykyisen laivausketjun Luulajan, Oxelösundin ja Raahen satamien välillä. Tavoitteena on kehittää ympärivuotista, energiaa säästävää, vähäpäästöistä laivausketjua kuivabulkkirahdille. Projektin avulla voidaan optimoida raaka-ainelogistiikkaa ympäristöystävällisellä tavalla ja  kasvattaa sen tehokkuutta sekä alentaa logistiikkakustannuksia. 

Projektissa mukana oleva rahtiliikenneyhtiö investoi kaksi uutta kuivabulkkirahdin kuljetukseen sopivaa alusta, joiden polttoaineena on LNG.  Raahen osalta projektissa on selvitetty mm. sataman infrastruktuurin kehittämistä sekä laivojen polttoaineena käyttävän LNG:n käsittelyn ja säilyttämiseen liittyviä ratkaisuja.

Bothnia Bulk on osa EU:n Merten valtatiet -hanketta.

Liitteet

Bothnia Bulk map websites - Download

fi cef 0 - Download