5
Uutisarkisto Suomen kuudenneksi pisimpään siltaan Ruukin teräsrakenteet
7.9.2017 09:00 CET Ruukki Construction, Ruukki Construction

Suomen kuudenneksi pisimpään siltaan Ruukin teräsrakenteet

SSAB:n tytäryhtiö Ruukki Construction toimittaa Kuopion ja Siilinjärven rajalle rakennettavaan Jännevirran siltaan kantavat teräsrakenteet. Myös rakenteiden asennus kuuluu Ruukin toimitukseen. Jännevirran silta on 560 metriä pitkä ja 15 metriä leveä ja se on Suomen kuudenneksi pisin silta. Ruukin valmistamissa kantavissa teräsrakenteissa on käytetty SSAB:n valmistamaa terästä.

Kuva: Jetro Matilainen

”Sillan koosta johtuen teräsrakenteet ovat suuria ja vaativat sekä valmistukselta että asentamiselta raskaansarjan osaamista. Ruukilla on kokemusta tällaisista hankkeista. Olemme valmistaneet ja asentaneet teräsrakenteet muun muassa Heinolan Tähtiniemen, Raippaluodon ja Isohaaran siltoihin Suomessa. Myös Ruotsissa näkyy Ruukin siltaosaaminen ja kädenjälki, sillä esimerkiksi sellaiset suuret liittopalkkisillat kuten Motala ja Hudälven ovat Ruukin toimituksia, toteaa Ruukin liiketoimintajohtaja Heikki Wilén.

Jännevirran sillan rakentamisesta vastaa Kreate Oy ja tilaajana on Liikennevirasto. Sillan rakennustyö aloitettiin lokakuussa 2016.

Sillan teräsrakenteiden valmistus aloitettiin tämän vuoden tammikuussa. Asennustyöt siltatyömaalla pääsivät käyntiin huhtikuussa 2017 ja ne saadaan päätökseen vuodenvaihteessa. Pintakäsittely valmistuu suunnitelman mukaan kesällä 2018.

Sillan kantavat teräsrakenteet, joita Ruukki toimittaa yhteensä 2 430 tonnia, valmistetaan Ylivieskan tehtaalla, joka on erikoistunut rakennuksissa ja silloissa käytettävien suurien teräsrakenteiden valmistukseen ja asennukseen. Jännevirran silta valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä.

Lisätietoja: Heikki Wilén, liiketoimintajohtaja, Ruukki Construction, puh. +358 500 260 570, heikki.wilen@ruukki 

Liitteet

JännevirtabridgeJetroMatilainen - Download