5
Uutisarkisto Ruukki Construction toimittaa teräsrakenteet maailman suurimpaan sisähiihtokeskukseen Norjaan
5.6.2018 09:00 CET Ruukki Construction

Ruukki Construction toimittaa teräsrakenteet maailman suurimpaan sisähiihtokeskukseen Norjaan

Asennukset työmaalla käynnistyivät toukokuun 28. päivänä. Ruukki suunnittelee, valmistaa ja asentaa teräsrungon ja katon kantavat poimulevyt maailman suurimpaan sisähiihtokeskukseen. Areena rakennetaan Lørenskogiin, noin 20 minuutin ajomatkan päähän Oslon keskustasta. Asiakkaan ja Ruukin tiivis ja toimiva yhteistyö on mahdollistanut asennusten aloittamisen ajallaan. Rakenteissa käytetään SSAB:n valmistamaa terästä.

Ruukin toimitukseen kuuluu teräsrungon ja kantavien poimulevyjen suunnittelu, valmistus ja asennus. Teräsrakenteen suunnittelu, jolla arkkitehdin luoma rakennus toteutetaan, perustui täysin Ruukin omaan ratkaisuun. Ruukilla on kokemusta vaativien teräsrakenteiden suunnittelusta ja valmistuksesta.

”Kaksi viime vuotta olemme olleet asiakkaan kanssa tiiviissä yhteistyössä ja vieneet projektia eteenpäin. Sekä rakenteiden suunnittelu että valmistus ja asennus ovat edenneet aikataulussaan. Tämä on konkreettinen osoitus siitä, mitä aikaisen vaiheen toimivalla ja tiiviillä yhteistyöllä saadaan aikaiseksi”, kertoo Petri Nieminen, Ruukin projektiliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Hiihtokeskus on kuusikerroksinen ja lumipinta-alaa siellä on noin 40 000 neliömetriä, mikä vastaa pinta-alaltaan noin viittä jalkapallokenttää. Laskettelurinne on 505 metriä pitkä ja leveimmältä kohdaltaan 100 metriä leveä, korkeusero on 90 metriä. Rinne varustellaan kolmella hiihtohissillä, joiden kapasiteetti on 5 000 henkilöä tunnissa. Laskettelurinteen alapäähän rakennetaan kattorakenteisiin ripustettava noin kilometrin mittainen ja viisi metriä leveä murtomaahiihtorata. Hiihtorata koostuu 120 elementistä ja painaa noin 400 tonnia.

Kohteen haastavuutta lisää se, että hiihtokeskus rakennetaan rinteeseen maaston muotoja mukaillen. Rakennuksessa on huomioitava maisemarajoitteet ja sen on sulauduttava maastoon. Alueen asuinkiinteistöille ei saa aiheuttaa näkymäesteitä.

Laskettelurinteen lisäksi hiihtoareenan kokonaisuuteen kuuluu hotelli ja asuntoja. Hiihtoareenan on suunnitellut norjalainen arkkitehtitoimisto Halvorsen & Reine AS ja laskettelurinne otetaan suunnitelman mukaan käyttöön alkuvuodesta 2020.

Lisätietoja:
Petri Nieminen, liiketoimintajohtaja, Ruukki Construction, puh. 050 314 3617, petri.nieminen@ruukki.com

Mediapalvelu
Tapani Tuominen, Ruukki Construction, puh. 050 314 3131, tapani.m.tuominen@ruukki.com

Liitteet

Lörenskog Ski arena II picture Halvorsen et Reine - Download

Lörenskog Ski arena picture Halvorsen et Reine - Download

Lörenskog Ski arena picture Halvorsen et Reine III - Download