Customer story

Kevyemmät ja vahvemmat kontit maksimoivat hyötykuorman

Vuonna 2001 Pohjois-Puolassa sijaitseva konttivalmistaja ZPUH JK Milosz Kiedrowski aloitti tiiviin yhteistyön ruotsalaisen ILAB Container AB -yhtiön kanssa ja sai siten jalansijaa Skandinavian markkinoilta. Vuonna 2008 JK lanseerasi erikoislujasta teräksestä valmistettavien kevytkonttien tuotannon, joten yritys tarvitsi uuden terästoimittajan. JK:n itsestään selvä valinta oli SSAB.

JK:n tuotantotilat sijaitsevat keskellä seesteistä pohjoispuolalaista maisemaa. Viidessä valtavassa, nykyaikaisessa hallissa SSAB:n toimittamat kuusimetriset teräslevyt muuttuvat kevytkonteiksi leikkaamalla, taivuttamalla, hitsaamalla, puhdistamalla ja maalaamalla. Sitten ne kuljetetaan Itämeren yli Skandinaviaan, jossa niitä käytetään pääasiassa jätteen keräämiseen, kuljettamiseen ja kierrättämiseen.

Aivan alusta asti JK:n johdolle oli selvää, että käytettävä teräs hankittaisiin SSAB:lta, koska se on laadultaan erinomaista ja valtaosa skandinavisista asiakkaista olettavat konttien olevan valmistettu SSAB:n teräksestä.

“Levyt ovat ohuempia ja kevyempiä. Käytämme levyistä lähes 100 %, jotta hinta pysyy samana kuin tavallisissa konteissakin.”

Miłosz Kiedrowski, Omistaja JK, Puola

Ensimmäisenä haasteena ILAB:n ja JK:n välisessä yhteistyössä oli tutustua uuteen materiaaliin ja oppia, miten voitaisiin hyödyntää kaikki niiden edut ja rakentaa kontit oikein. Alusta saakka SSAB:n asiantuntijat olivat mukana antamassa ensiluokkaista tukea ja apua.

Pääasialliset teräslaadut, joita JK ostaa SSAB:lta, ovat Strenx® 700 CR, Strenx® 700 MC, Hardox® 400 ja Hardox® 450. Uusien teräslaatujen käsittelemistä varten JK osti nykyaikaisia koneita leikkaamista ja taivuttamista varten sekä uusia hitsausajoneuvoja. Jotkut ajoneuvot ovat puoliautomaattisia.

Skandinavian asiakkaat huomasivat nopeasti uusien konttien tarjoamat edut. Ne ovat muita kevyempiä ja vahvempia ja niihin mahtuu jopa tonnin suurempi kuorma. Virtaviivaisemman muotoilun ansiosta niiden kuljetuksesta aiheutuvissa polttoainekustannuksissa säästetään noin 14 %. Tuotot ovat siis sekä ympäristön että talouden kannalta erinomaisia.

Nykyään 90 % kaikista JK:n Skandinavian markkinoille valmistamista konteista on SSAB:n erikoislujasta teräksestä valmistettuja kevytkontteja. Puolalainen yritys kuuluu myös kahteen SSAB:n asiakasohjelmaan: Hardox® In My Body ja My Inner Strenx®.

JK:n ajatuksena on aina ollut myydä uusia kevytkontteja samalla hinnalla kuin perinteisiä raskaampia versioitakin. Se toimi hyvin: erikoisluja teräs on hieman kalliimpaa, mutta toisaalta uuden kontin rakentamiseen tarvitaan vähemmän terästä ja sen tuotantoprosessi on yksinkertaisempi.

Toimitusjohtaja ja omistaja Milosz Kiedrowski oli ollut mukana yrityksessä viisi vuotta, kun hänen isänsä, yrityksen vuonna 1988 perustanut Janusz Kiedrowski, menehtyi äkillisesti vuonna 2016. Tragedian myötä hänen oli siirryttävä välittömästi yrityksen johtoon.

Hän on selviytynyt hyvin. Tuotanto on kasvanut kahdessa vuodessa 11 000 kontista (2015) 15 500 konttiin (2017), mutta silti sekä Puolan että vientimarkkinoilla kysyntä yhä ylittää tarjonnan.

TIETOA ZPUH JK Milosz Kiedrowskista

  • Toimitusjohtaja ja omistaja: Milosz Kiedrowski
  • Sijainti: Byslaw, Pohjois-Puola
  • Työntekijämäärä: 580
  • Liikevaihto vuonna 2017: PLN 150 milj. (EUR 36 milj.)
  • Pääasialliset tuotteet: Erikokoiset kontit. 90 % kaikista suurikokoisista konteista on SSAB:n erikoislujasta teräksestä valmistettuja kevytkontteja

www.jk.com.pl

 

Pääasialliset SSAB:n teräslaadut:

Ota yhteyttä

Paikallinen tukipalvelumme auttaa sinua missä tahansa oletkin.

Tilaa uutiskirjeemme

Tarkista SSAB-uutiskirjeiden tilausasetuksesi tilauskeskuksestamme

Tartu tilaisuuteen

Strenx® 

Strenx® luja teräs voi parantaa tuotteiden lujuutta, keveyttä, turvallisuutta, kilpailukykyisyyttä ja kestävää tuotantoa.

My Inner Strenx®

My Inner Strenx® on ohjelma valmistajille, jotka haluavat tehdä ensiluokkaisia sovelluksia Strenx®-rakenneteräksestä.

Erittäin kulutuksenkestävä Hardox®

Hardox®-kulutuslevy on maailman johtava kulutusta kestävä (AR, abrasion-resistant) teräs. Hardox® on kovaa läpikotaisin pinnalta keskelle. Se pidentää käyttöikää ja tuottavuutta haastavimmissakin toimintaympäristöissä.

Hardox® In My Body

Jos tarvitset kestäviä, sitkeitä ja kustannustehokkaita tuotteita, etsi tuotteesta Hardox® in My Body -merkki, ja voit olla varma, että tuote on valmistettu aidosta Hardox®-kulutuslevystä.

Kategoria ja tunnisteet
5