5
Uutisarkisto Esittelyssä uusi Strenx® 1100 Plus – rakenneteräs nostamiseen ja edistyneisiin rakenteisiin
27.11.2018 08:00 CET

Esittelyssä uusi Strenx® 1100 Plus – rakenneteräs nostamiseen ja edistyneisiin rakenteisiin

SSAB lanseeraa uuden Strenx® 1100 Plus -nauhalevytuotteen, joka on kuumavalssattu erikoisluja teräs. Sillä on ainutlaatuiset hitsausominaisuudet ja sen hitsattavuus ja taivutettavuus ovat erinomaiset. Nauhalevyn entistä lujempien hitsaussaumojen tuomat edut synnyttävät kevyempiä mutta samalla vahvempia ja suorituskykyisempiä laitteita nosto- ja kuljetussektoreille.

SSAB on mukana Bauma China 2018 -tapahtumassa, joka on Aasian tärkein rakennus- ja kaivosalojen tapahtuma 27.–30.11.2018 Shanghain uudessa kansainvälisessä messukeskuksessa. Erikoisterästen maailmanlaajuisesti johtavana toimittajana SSAB esittelee erikoislujan teräksen tuotantoteknologisia innovaatioitaan lanseeraamalla Strenx® 1100 Plus nauhalevyn.

Strenx®-rakenneterästen 1100 MPa:n lujuusvalikoimaan kuuluva Strenx® 1100 Plus on uusi kuumavalssattu erikoisluja teräs, jolla on ainutlaatuiset hitsausominaisuudet sekä erinomainen hitsattavuus ja taivutettavuus.

Hitsauksen heikkoudet eliminoitu käytännössä kokonaan

Perinteisesti hitsaussaumat voivat olla laadukkaimpienkin rakenneterästen heikoin lenkki. Strenx® 1100 Plus -teräksessä moisia heikkouksia ei ole käytännössä lainkaan, sillä hitsatun alueen lujuus-, venymä- ja iskusitkeysominaisuudet vastaavat pohjamateriaalin taattuja vähimmäisarvoja. Hitsatun ja lämpökäsitellyn alueen lujuuden ja sitkeyden optimaalinen yhdistelmä on erinomainen etu suunnitteluprosessissa: suunnittelu voi koko käyttökohteessa perustua samaan staattiseen lujuuteen suunnittelusäännöstöstä riippuen.

”Olemme innoissamme Strenx 1100 Plus -teräksen lanseerauksesta kukoistavalla Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä sen ulkopuolella”, kertoo Magnus Carlsson, SSAB:n Strenx®-tuotepäällikkö. ”Bauma China on tämän tuotteen kansainvälinen debyytti, ja uskomme, ettei sille tämän päivän markkinoilta löydy vertaistaan. Kun käyttökohde edellyttää suorituskykyä, hitsaussaumojen yhtäläinen lujuus voi olla suuri etu. Pyrimme jatkossakin palvelemaan edistyneen suunnittelun ja teknologian osalta nopeasti kehittyviä markkinoita, kuten Kiinaa ja muita Aasian maita, sekä hyödyntämään SSAB:n terästeknologian innovaatioita ratkaistaksemme haasteita nosto- ja kuljetussektoreilla.”

Tekniset tiedot


Strenx®-rakenneteräs auttaa tähtäämään korkeammalle ja pidemmälle

Strenx 1100® Plus sopii erinomaisesti nostolaitteisiin, kuten nostureihin, sekä kevyempiin kuljetusratkaisuihin ja edistyneisiin rakenteisiin, jotka edellyttävät hitsaussaumojen yhtäläistä lujuutta. Se on itse asiassa lujempi kuin perusmateriaali Strenx® 1100. Tätä voidaan hyödyntää nostureissa, jotka ulottuvat korkeammalle, perävaunuissa, jotka jaksavat kantaa suurempaa kuormaa, ja rekoissa, jotka kulkevat vähäisemmällä polttoaineella ja tuottavat vähemmän hiilidioksidia.

Strenx® 1100 Plus sopii myös konepajoille

  • Erityisen puhdas teräs ja tarkasti hallittu tuotantoprosessi johtavat tasaisen korkeaan laatuun ja ennustettaviin tuloksiin
  • Taattu tasomaisuus, paksuus, taivutettavuus
  • Tiukat, taatut toleranssit
  • Hitsaus voidaan suorittaa huoneenlämmössä (perustuu standardin ISO 17642-2:2005 mukaisiin CTS-testeihin)
  • Hitsatun ja lämpökäsitellyn alueen lujuuden ja sitkeyden optimaalinen yhdistelmä

Mistä SSAB löytyy Bauma China -tapahtumassaSSAB sijaitsee Bauma China -tapahtumassa hallissa N3, osastolla N3.529. Siellä voit kokea Strenx®-rakenneteräksen upeuden. Vierailijat voivat tilata testimateriaalia ennen virallista tuotelanseerausta Bauma Munich -tapahtumassa huhtikuussa 2019, keskustella testien ja analyysien tuloksista, kysyä neuvoa uuteen materiaaliin siirtymisessä ja paljon muuta.

Liitteet

Stenx 1100 Plus Lifting image - Download

Strenx1100 Plus technical specifications - Download